U petak konferencija "Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja"

09.08.2017. 14:42 / Izvor: Akta.ba
U petak konferencija 'Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja'

Riječ je o izuzetno važnom skupu sa ciljem jačanja saradnje i koordinacije glavnih gradova.

Grad Sarajevo i gradonačelnik Abdulah Skaka će u petak 11. augusta 2017. godine od 14.00 do 16.00 sati biti domaćin gradonačelnicima i predstavnicima glavnih gradova regije Zapadnog Balkana na konferenciji pod  nazivom "Glavni gradovi kao generatori procesa razvoja".

Riječ je o izuzetno važnom skupu sa ciljem jačanja saradnje i koordinacije glavnih gradova koji igraju sve važniju ulogu u razvoju država, kako u regiji tako i u cijeloj Evropi.

Na skupu koji će biti održan u Hotelu Pino Nature na olimpijskoj planini Trebević, prisustvovat će gradonačelnici i izaslanici gradonačelnika Ljubljane, Zagreba, Beograda, Podgorice, Tirane i Grada Istanbula.

Nakon Konferencije bit će upriličeno potpisivanje izjave o zajedničkom djelovanju, iznalaženju rješenja i razmjeni iskustava glavnih gradova regiona.

Gradonačelnici i izaslanici gradonačelnika glavnih gradova će nakon Konferencije prisustvovati otvaranju 23. Sarajevo Film Festivala. Organiziranje susreta gradonačelnika u vrijeme Sarajevo Film Festivala je odabrano kako bi se naglasila uloga i potencijal Sarajeva, te na najbolji način prezentirao grad u vrijeme kada je kulturni i turistički centar regije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave