DHL i Sarajevo Film Festival s razlogom dugogodišnji partneri

21.07.2016. 11:40 / Izvor: Akta.ba

DHL s ponosom ističe svoje dugogodišnje partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom čiji su dugogodišnji zvanični prijevoznik filmova.

DHL s ponosom ističe svoje dugogodišnje partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom čiji su dugogodišnji zvanični prijevoznik filmova. DHL za Sarajevo za Sarajevo Film Festival prevozi filmove, ali i ostalu prateću opremu i dokumentaciju, kako u samom uvozu, tako i prilikom slanja filmova na druge destinacije i festivale širom svijeta po okončanju festivalskog programa u Sarajevu.

 “Svaka kompanija i svaki brend imaju svoje vrijednosti koje su utkane u njihove temelje. DHL-ove globalno prihvaćene vrijednosti su: BRZINA, STRAST, RADIMO ISPRAVNO IZ PRVOG PUTA I POZITIVAN STAV-“MOŽEMO TO”.  Kada razmišljamo o našim prijateljima sa Sarajevo Film Festivala, o gostima, posjetiocima, profesionalcima iz filmske industrije onda sa sigurnošću možemo reći da zapravo sve ove vrijednosti su prisutne i kod Sarajevo Film Festivala“, izjavio je Đenan Džumhur, Komercijalni direktor za DHL u BiH.

"Tokom festivala, prikažu se stotine filmova, održi na desetine različitih pratećih programa, dočekaju brojni gosti i zvanice, a filmove pogledaju hiljade zaljubljenika u ovu umjetnost. Strast sa kojom to rade ljudi sa Sarajevo Film Festivala, u užurbanom ritmu sa kratkim rokovima, pod iznimno izazovnim organizacijskim uvjetima koji prihvaćaju samo besprijekornu uspješnost, bez prava na popravni ispit, ali sa pozitivnim duhom učinili su Festival najvećim i po mnogima najljepšim kulturnim događajem u ovom dijelu Europe, i svi smo sretni da je tako već duže od 20 godina. Sve navedeno čini DHL još ponosnijim i spremnijim da više nego ikad prihvati izazov i pokaže da se naše zajedničke vrijednosti žive u svakodnevnom radu i doprinose uspješnosti ovog događaja",

"Zadovoljstvo je da već sedamnaestu godinu imamo izuzetnu saradnju sa pouzdanim partnerom kakav je DHL. Njihova stručnost, brzina i pozicija globalnog lidera najbolje se ogledaju u činjenici da za sve ove godine niti jedan film i niti jedan dokument nisu zakasnili ni na dolasku, ali ni na odlasku iz Sarajeva. Sve to odraz je fantastičnog timskog rada i savršene globalne mreže kompanije DHL Sasvim smo sigurni da će i u godinama koje dolaze naša saradnja biti jednako uspješna", rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

DHL je na globalnom nivou logistički partner svjetski poznatim institucijama, kolektivima i događajima kao što su The Rolling Stones, Formula 1, FC Bayern München, FC Manchester United, Formula E, MotoGP, Fashion Week, Rugby World Cup, Cirque du Soleil, i mnogi drugi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza