Igralište SOS Dječijeg sela Sarajevo se otvara za širu zajednicu

09.09.2017. 10:54 / Izvor: Akta.ba
Igralište SOS Dječijeg sela Sarajevo se otvara za širu zajednicu

Zahvaljujući finansijskoj podršci multinacionalne kompanije BorgWarner, igralište će već tokom naredne sedmice biti stavljeno u upotrebu

U toku su završni radovi na rekonstrukciji dječijeg igrališta u SOS Dječijem selu Sarajevo. Zahvaljujući finansijskoj podršci multinacionalne kompanije BorgWarner, igralište će već tokom naredne sedmice biti stavljeno u upotrebu, ne samo za djecu i mlade koji su u brizi SOS porodica, nego i za širu zajednicu.

Uz namjenski osigurana donatorska sredstva u vrijednosti 28.000 KM, tim od 10 ljudi, uposlenika kompanije BorgWarner je stigao u Sarajevo, kako bi volonterski radio na rekonstrukciji igrališta, ali i na održavanju edukativnih i motivacijskih radionica za mlade koji pohađaju aktivnosti SOS programa za mlade u YES Centru.

Frédéric Lissalde, potpredsjednik BorgWarner Inc. i predsjednik i generalni direktor Turbo Systems (Vice President of BorgWarner Inc. and President & GM, Turbo Systems) predvodi internacionalni tim kompanije BorgWarner.

Za volonterski rad u SOS Dječijem selu Sarajevo su se prijavili uposlenici BorgWarnera iz Evrope, Amerike i Azije, a došli su iz Njemačke, Mađarske, Engleske, Francuske, Poljske i Južne Koreje. Zajedno sa uposlenicima SOS Dječijih sela Sarajevo i angažiranom građevinskom kompanijom do nedjelje se trebaju finalizirati radovi na igralištu koje će biti stavljeno u funkciju sve djece iz lokalne zajednice.

BorgWarner je osigurao i kupovinu 20 bicikala za djecu i mlade koji su u brizi SOS Dječijih sela BiH. Mladi će već u nedjelju učestvovati u jubilarnoj trci Giro di Sarajevo kojom se ove godine želi pružiti podrška upravo radu SOS Dječijih sela BiH, pod sloganom #BudiRajaVoziKrugDoKraja.

"Veoma sam sretan što smo u organizaciji SOS Dječija sela pronašli ovako snažnog partnera. Naš tim uposlenika koji je došao u Sarajevo da volontira, učestvuje u renoviranju igrališta i u održavanju motivacionih radionica sa mladima. Svako od nas je ponosan što je dio ovog predivnog projekta. Sjajno je ne samo donirati novac već i raditi sa timom ovdje i vidjeti kako kvalitetno se naše donacije koriste. Nadamo se da će djeca i lokalna zajednica uživati u ovom novom mjestu interakcije i zabave", naglasio je Frédéric Lissalde, potpredsjednik BorgWarner Inc. i predsjednik i generalni direktor Turbo Systems.

"Prije svega, želim naglasiti da smo sretni i ponosni što je multinacionalna kompanija poput BorgWarnera odlučila donirati ne samo novac, nego dragocjeno vrijeme svog top menadžera, inžinjera, projektnih i menadžera za ljudske resurse. Iako kompanija nije prisutna u BiH, prepoznala je organizaciju SOS Dječija sela BiH kao kvalitetnu i posvećenu najvišim standardima brige o djeci i porodicama. Dodatno smo naišli na razumijevanje našeg strateškog opredjeljenja za što bolje integrisanje SOS porodica u lokalnu zajednicu. Istinski nas raduje što će rekonstruisano igralište biti u potpunosti otvoreno za djecu i mlade iz zajednice", istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza