Kupres: Sve je spremno za novu skijašku sezonu

18.11.2013. 13:13 / Izvor: Fena
Kupres: Sve je spremno za novu skijašku sezonu

Na terenima Sportsko-rekreacijskog centra "Čajuša" na Kupreškoj visoravni sve je spremno za početak skijaške sezone, koja bi službeno trebala započeti sredinom prosinca, potvrdio je za Fenu direktor ovog centra Zvonko Bagarić.

Na terenima Sportsko-rekreacijskog centra "Čajuša" na Kupreškoj visoravni sve je spremno za početak skijaške sezone, koja bi službeno trebala započeti sredinom prosinca, potvrdio je za Fenu direktor ovog centra Zvonko Bagarić.

Po njegovim riječima, do sredine prosinca staze bi se trebale napuniti snijegom, a sve ostalo, liftovi, restorani te hotel "Adria Ski" već su spremni su za novu sezonu.

"Cijene usluga neće se mijenjati i ostaju na razini prošlogodišnjih", ističe Bagarić, koji napominje kako iz godine u godinu na Kupres dolazi sve više gostiju koji su željni snijega i skijanja, no osim na osnovne usluge sve manje troše na luksus, tako da iz Čajuše zbog teške ekonomske situacije ni ove godine ne očekuju pretjeranu rastrošnost gostiju.

"U svakom slučaju, nama je najvažnije da ljudi dođu i uživaju, a svaki gost nam je isti i oko svakog ćemo se potruditi da uživa što je moguće više, tako da uvijek radimo na tome kako bismo zadržali stalne godine i privlačili nove", kazao je Bagarić.

"Neki gosti koji su probali i druga skijališta, opet nam se vraćaju jer kažu kako, uz bogatu ponudu imamo i najpovoljnije cijene", dodaje on. 

Zbog svega toga, uz tradicionalne domaće i goste iz Hrvatske, na Kupres sve češće dolaze i gosti iz drugih europskih zemalja.

Razlog tome svako su niže cijene nego u ostalim europskim skijalištima, dok je ponuda ista ili slična.

„Mi smo sa skijalištem dostigli već jednu razinu da se ne možemo postidjeti ni Austrijanaca, Talijana, Slovenaca...“, navodi direktor "Čajuše". 

Inače, rezervacije su za novu sezonu već počele, posebice za doček Nove godine, koji se u hotelu "Adri Ski" tradiconalno održava svake godine. 

Kapacitet hotela "Adria Ski" je 256 ležajeva. Sve sobe su opremljene telefonom te TV uređajima s digitalnim satelitskim sustavom. Svaka soba ima zasebno kupatilo.

Hotel je opremljen malim olimpijskim bazenom (25m x 8m) koji zimi pruža jedinstveni pogled na snijegom prekrivenu borovu šumu.

U sklopu bazena su dvije saune, usluge masaže i veliki fitnes centar u kojem istovremeno može vježbati 30-ak osoba. Centar je opremljem spravama za vježbu i rastezanje svih dijelova tijela, a za svaku vježbu na raspolaganju su najmanje tri istovrsne sprave.

Također, u sastavu hotela je restoran koji nudi tradicionalna autohtona jela, te jela po narudžbi. Jela spravljaju vrhunski kuhari uz bogatu ponudu stranih i domaćih vina.

Odmah ispod završetka skijaških staza nalazi se restoran "Ognjišta", koji je ove godine proširen za dodatnih 500 kvadrata, a koji u planinskom ambijentu nudi gotova jela za brzu okrijepu i nastavak skijanja bez ulaska u hotel.

Tik iznad hotela "Adria Ski" nalaze se 4 staze čiji su završeci smješteni gotovo uz sami objekt. Na preko 13 kilometara staza vozi 5 ski-lifta, četvorosjed u dužini od 1 850 metara, jedna sjedešnica (dvosjed) u dužini od 980 metara, dvije „sidro“ vučnice u dužini od 1 080 i 1 150 metara, te jedan baby lift dužine 300 metara.

Uz već postojeće topove za umjetni snijeg izgrađena su i dodatna umjetna jezera, kako bi se spriječio nedostatak snijega ili vode.

U sklopu hotela su i škole skijanja "Prvi spust" iz Kupresa i "Adriaski" u kojima domaći učitelji skijanja klijente podučavaju  prvim koracima i naprednim tehnikama skijanja.

Oni koji imaju naviku najma skijaške ili snowboard opreme, to je moguće riješiti na samom skijalištu, u podrumu hotela "Adria Ski" gdje su se smjestile i dvije škole skijanja.

Svim novopečenim skijašima i borderima na raspolaganju je vrlo blaga staza, koja vodi do baby lifta, ili do dna sjedešnice.

U Čajušu je posljednjih nekoliko godina dosta investirano. Izgrađen je novi četverosjed te sustav umjetnog zasnježivanja. Četvereosjed je uvelike smanjio gužve vikendom na početnoj stanici, a umjetno zasnježivanje je u velikoj mjeri produžio skijašku sezonu. Najbolji dokaz tome je respektabilan broj operativnih dana i za vrijeme vrlo loših zima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza