Mini šampioni stižu u Sarajevo

26.05.2017. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Mini šampioni stižu u Sarajevo

550 dječaka i djevojčica će u okviru događaja ˝Mini šampioni˝ u Sarajevu braniti boje finalista UEFA Champions League na dan velikog finala u Cardiffu

Već sedmu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg europskog klupskog fudbalskog/nogometnog takmičenja UEFA Champions League, UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) organiziraju veliki fudbalski/nogometni događaj za djecu –Mini šampioni. ˝Mini šampioni˝ se svake godine održavaju u drugom gradu u Bosni i Hercegovini, a domaćin ovogodišnjeg događaja će biti Sarajevo, gdje će se 03.06.2017. godine od 10.00 do 15.00 sati na Vilsonovom šetalištu okupiti preko 550 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 – 12 godina iz cijele BiH.

Ovaj veliki sportski događaj za djecu organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, kompanije Mastercard, Adidas i Sport Vision, te Sony i Stanić Trade. Podršku u organizaciji pružili su i Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te Općina Novo Sarajevo.

"Očekujemo više od 500 djece iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, koji će obučeni u boje ovogodišnjih finalista UEFA Lige prvaka,  moći igrati zabavni fudbal i uživati  cijeli dan. Za sve one kojima fudbal ne bude primarni odabir za igru, obezbijedili smo i mnoštvo drugog zabavnog sadržaja za djecu, a sve sa ciljem da se djeca povezuju i bezbrižno druže slaveći UEFA-inu ideju RESPECT-a. Zahvalni smo da uz pomoć vjernih partnera UEFA-e, UniCredit Bank, Nogometnog saveza BiH, kompanije Mastercard, Sony i  Adidas, možemo omogućiti zabavnu igru i dan za pamćenje za svu djecu koja će doći u subotu", izjavio je Esad Hadžijusufović, koordinator Otvorenih zabavnih škola fudbala.

Mini šampioni će se odvijati na 21 stanici Fun Football-a, postavljenoj na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radit će se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

Amir Trokić, Account Manager u kompaniji Mastercard za tržište BiH, podsjetio je da Mastercard već 23 godine sponzoriše UEFA Ligu šampiona, te da globalno podržava neprocjenjivi duh sporta i navijanja: "U Bosni i Hercegovini, ovo je peta godina kako podržavamo Mini Ligu šampiona i veoma smo ponosni što smo dio ove inkluzivne kampanje koja zbližava djecu i koristi sport, kao univerzalno moćan alat, da ih nauči fer pleju, poštovanju i jednakosti i da ih podstiče da uvijek žele i postižu više. U ime kompanije Mastercard, želio bih da se zahvalim svim partnerima u ovom projektu na njihovoj posvećenosti ovom važnom zadatku, a djeci i roditeljima da poželim da iskoriste ovaj dan da stvore nove, neprocjenjive uspomene."

Osim igranja fudbala/nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu kroz 3 baby zone, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu/nogometu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

"Trudimo se da podržavamo najznačanije sportske događaje koji se organizuju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Cilj ovog projekta je da zajedno sa ostalim sponzorima omogućimo razvoj fudbala, podržimo globalne kampanje ali i sportske aktivnosti mladih sportista na našoj teritoriji. Prezadovoljni smo što smo i ove godine dio sjajne sportske priče", istakao je Mladen Lakić, rukovodilac marketing sektora kompanije Sport Vision koji zajedno sa kompanijom adidas, sa ponosom ističu brigu za razvoj sporta i promociju sportskih aktivnosti. 

Preko 550 dječaka i djevojčica iz Sarajeva,  Hadžića, Pala, Trnova,  Istočnog Sarajeva, Kalesije, Lukavca, Orašja, Maglaja i  Zenice  bit će podijeljeni u timove Juventusa i Real Madrida,  ovogodišnjih finalista UEFA Champions League, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere velikog finala.

"UniCredit kroz svoje djelovanje  podržava sportske projekte namijenjene djeci koji pružaju priliku za zdravo odrastanje i druženje. Značaj ovog projekta je prepoznala i UEFA, te sa zadovoljstvom svesrdno doprinosimo razvoju Mini šampiona koji svake godine spaja sve više djece. Ovo je poseban projekat u svojoj misiji i svom djelovanju'', izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

Prvi  Mini šampioni održani su u Sarajevu 2011. godine, a nakon toga su Mini Šampioni posjetili Mostar, Banja Luku, Tuzlu, Zenicu i Bihać prošle godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza