Na Bjelašnici zvanično otvorena zimska turistička sezona

25.12.2016. 11:09 / Izvor: Fena
Na Bjelašnici zvanično otvorena zimska turistička sezona
OTVORI GALERIJU

Zimska turistička sezona 2016/2017. jučer e zvanično otvorena na Bjelašnici (Babin Do).

Zimska turistička sezona 2016/2017. jučer e zvanično otvorena na Bjelašnici (Babin Do).

- Vrijeme na Ski-centru je idealno i veliki broj ljubitelja alpskih disciplina uživa na skijaškim stazama, a u funkciji je i BX lift. Tako je u dnevnom,  kao i večeras u noćnom terminu skijanja od 18.30 do 21 sat, a nakon toga je party koji će, siguran sam, biti istinski spektakl uz nastup jedne od najvećih i najboljih muzičkih grupa SARS  - kazao je Feni  koordinator marketing službe u KJKP ZOI'84 Suad Jusić.

Na otvaranju zimske turističke sezone brojnim posjetiocima, među ostalim, obratili su se predstavnici Vlade KS-a.

- Ovo je najbolje otvorenje zimske turističke ski-sezone u posljednje vrijeme kada je riječ o ZOI-u i siguran sam da će se ova tradicija nastaviti. Osim muzičkog programa bit će upriličeni različiti sadržaji, tako da će svi moći pronaći nešto za sebe – dodao je Jusić.

Uprava KJKP ZOI '84 OCS, kako je poznato, pokrenula je niz projekata na olimpijskim planinama radi proširenja i modernizacije postojećih kapaciteta, što se odnosi na postavku šesterosjedne žičare, kao i povećanje kapaciteta  vještačkog osnježavanja. Ove sezone očekuju veću posjećenost, prvenstveno djece i omladine, kao i  veći broj takmičenja.

Jusić je podsjetio da je program počeo sinoć u Babinom Dolu na Bjelašnici uz nastup najvećih imena regiona kada je riječ o DJ-evima, te dodao da je na Ski- centru bilo oko 1.500 posjetilaca do ranih jutarnjih sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza