Potpisan Ugovor o održavanju Festivala "Ilidža 2017"

31.03.2017. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Ugovor o održavanju Festivala 'Ilidža 2017'

Općina Ilidža i ove godine odlučila je da organizuje i realizuje  kulturno-muzičku manifestaciju Festival "Ilidža 2017. godine.

Općina Ilidža i ove godine odlučila je da organizuje i realizuje  kulturno-muzičku manifestaciju Festival "Ilidža 2017. godine.“ Velika imena počinjala su karijeru upravo na sceni "Ilidžanskog festivala“. Tu su nastali najveći hitovi, a svoju blistavu karijeru započeli su najveći interpretatori sevdalinki .

Sa namjerom da i ove godine ponude se novi muzički stvaraoci i interpretatori pripreme za organizaciju počele su i ranije. Već treću godinu zaredom Hayat televizija bit će tehnički organizator.

U Općini Ilidža je tim povodom  29. marta 2017. godine potpisan Ugovor o organizaciji Festivala, a potpisali su ga načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor Hayat televizije Elvir Švrakić.

"Znamo da je Ilidžanski festival naš brend, nešto što našu lokalnu zajednicu čini prepoznatljivom u cijelom regionu,  što je i  velika   naša obaveza, a i odgovornost. Očekujemo da će  Festival narodne muzike  od 26. do 29. jula 2017. godine na Ljetnoj pozornici biti praznik i za oči i uši i da će  ljubitelji sevdalinki istinski uživati", izjavio je,  između ostalog,  načelnik Memić.

"Velika je čast što smo dobili  povjerenje da i ove godine organizujemo jedini muzički državni festival "Ilidža 2017". Trudit ćemo se da opravdamo zadatak koji nam je povjeren a podcrtao bih da održavanjem ovog Festivala nastaviti da opstaje i živi naša sevdalinka", dodao je Švrakić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza