Recept za bajramske palačinke
Pogledajte recept za bajramske palačinke
Bajramske palačinke
Sastojci:
Brašno Zlatni puder 200g
Stampi krem 200g
Kakao prah 30g
Čaj vanilija malina ½ lit
Ribizla 100g
Nektarina 200g
Menta svježa 10g
Mlijeko 1dl
Jaja 2 kom
Šećer sitni 2 kašike
Maslinovo ulje 1 dl
Priprema:
Pripremiti i ohladiti čaj od maline i vanilije.U posudi umutiti jaja, mlijeko, maslinovo ulje, šećer, zatim doliti čaj od maline i vanilije ½ lit. pa umutiti da se sastojci sjedine, dodavati brašno uz stalno miješanje da se dobije željena gustoća. Masu podijeliti na dva dijela u dvije posude, u jednu masu dodati kakao prah pa izmiješati.Od pripremljene mase crne i bijele ispeći palačinke na srednje jakoj vatri. Palačinke isjeći na trokut, namazati Stampi kremom posuti bobicama ribizle i poredati kriške nektarina., zarolati i poslužiti. Po želji rolati zajedno crne i bijele palačinke i dekorisati sa svježom mentom.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.