Uspješno završena Škola kuhanja za mlade domaćice

30.05.2017. 16:17 / Izvor: Akta.ba

​Cilj je bio približiti mlađoj populaciji kuhinju i popularizirati pripremu domaćih jela od kvalitetnih domaćih sastojaka

Prehrambene industrije Klas, Vispak i Sprind, u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH, uspješno su realizirale prvi krug Škole kuhanja za mlade domaćice u Sarajevu. Aida Mujezinović, Alma Mujezinović, Nađa Sinanović, Šejla Ajanović, Jasmina Maličević, Dina Bijedić i Amina Hodžić tri sedmice, uz pomoć profesionalnih kuhara, pripremale su topla i hladna predjela, glavna jela i deserte.

"Družili smo se i kuhali dva puta sedmično, u veseloj atmosferi u prostoru My FACE na Vilsonovom šetalištu. Polaznice su pažljivo pratile upute profesionalnih kuhara o pripremi hrane, te dekoraciji kao vrlo važnom detalju prezentacije gotovih jela. Koristili smo sve vrste Klas brašna, začin Tajna, juhe Vispak, krem namaz Stampi, praškasti program Laganini, jufke Sprind, šećer Imperijal, vodu Oaza....Pripremali smo muffine raznih oblika, paštete od ribe, teletine, piletine, zatim glavna jela od svih vrsta mesa, kao i desert panna cotta. Pripremljenu hranu smo, također, servirali i konzumirali, uz podršku Brew puba", rekla je Sajira Ajanović, koordinator projekta.

Cilj ovog zanimljivog projekta bio je približiti mlađoj populaciji kuhinju i popularizirati pripremu domaćih jela od kvalitetnih domaćih sastojaka. Pozitivna iskustva motivirala su organizatore da već u septembru nastave Školu kuhanja prvenstveno u Sarajevu, a potom i u drugim bh. gradovima.

Zainteresirani kandidati treba da prate facebook stranice kompanija Klas, Vispak i Sprind, kako bi dobili više informacija o projektu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza