Vinska Galerija Vukoje organizuje "Prvi salon žilavke"

15.08.2017. 16:21 / Izvor: Akta.ba
Vinska Galerija Vukoje organizuje 'Prvi salon žilavke'

U vinskoj "Galeriji Vukoje" u Trebinju, 16. avgusta će se održati "Prvi salon žilavke" na kome će se predstaviti eminenti proizvođači vina

U vinskoj "Galeriji Vukoje" u Trebinju, 16. avgusta će se održati "Prvi salon žilavke" na kome će se predstaviti eminenti proizvođači vina od ove hercegovačke autohtone sorte koja se velikim koracima vraća na svjetsku scenu.

"Prvi salon žilavke" odvijaće se na nekoliko mjesta, a ključna je vinska Galerija Vukoje koja je ujedno organizator ovog Salona i u kojoj će vas, na krovu Trebinja uz nezaboravan pogled na jedinstvenu Hercegovinu, domaćini provesti kroz tradicionalnu gastronomiju inspirisanu ukusima Žilavke koju će samo za vas kreirati najbolji šefovi njihove kuhinje.

Radi se o prvom visnkom događaju na kom će se predstaviti samo proizvođači vina od sorte žilavka ili vina gdje je ona prisutna minimalno 50% u kupažama!

"Događaj je poseban po mnogo čemu, a prije svega zbog činjenice da njime počinjemo sa brendiranjem Hercegovine kao vinske regije upravo kroz žilavku koja je i njen vinski simbol", poručuju organizatori.

"Prvi salon žilavke" ima za cilj i podizanje vinske kulture tako da će se na njemu predstaviti svi eminentni proizvođače ovog vina i na jednom mjestu okupiti i proizvođače i poštovaoce ove sorte kako bi se razgovaralo o njenoj istoriji i potencijalima.

U ekskluzivnomom događaju imat će priliku da uživaju hedonisti, ljubiteljima vina i vrhunske gastronomije, vinski novinari, regionalni somelieri i restorateri. 

""Prvi salon žilavke" se održava u "špici" turističke sezone u obližnjim regionalnim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Kotor i Budva jer želimo žilavku "upoznati" sa svim ljubiteljima vina i učvrstiti Hercegovinu na svjetskoj vinskoj sceni", poručili su iz Podruma Vukoje.

Učešće vinara se ne naplaćuje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza