"Start up" kompanijama iz BiH besplatno učešće na "PODIM Challenge"

04.04.2015. 10:58 / Izvor: eKapija.ba
'Start up' kompanijama iz BiH besplatno učešće na 'PODIM Challenge'

Svake godine više od 50 poznatih regionalnih i međunarodnih govornika učestvuju na ovoj konferenciji, kao i oko 600 polaznika iz više od 10 zemalja.

Dvadeset pet "start up" kompanija iz BiH, timova i njihovih mentora imaju mogućnost besplatnog učešća na jednoj od najvećih međunarodnih konferencija o preduzetništvu i inovacijama u Alpe-Adrija regionu, koja će se održati 13. i 14.maja u Mariboru (Slovenija), kao i mogućnost besplatnog učešća na postkonferencijskom događaju u Ljubljani. Organizator je inicijativa "Start:up" Slovenija.

Svake godine više od 50 poznatih regionalnih i međunarodnih govornika učestvuju na ovoj konferenciji, kao i oko 600 polaznika iz više od 10 zemalja. Riječ je o jedinstvenom događaju koji nudi sistemsko umrežavanje i direktne susrete sa investitorima. Pet odabranih obećavajućih “start up” kompanija imaće dodatnu mogućnost za petominutnu prezentaciju pred prisutnim investitorima i članovima žirija, kao i za osvajanje vrijednih novčanih nagrada. 

Besplatan trodnevni paket podrazumijeva organizovan autobuski prevoz iz BiH  (Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Zenica) do mjesta održavanja konferencije, smještaj i prisustvo konferenciji, uključujući i  organizovane sastanke sa investitorima i učešće na planiranim događajima nakon konferencije kao što je posjeta Tehnološkom parku u LJubljani.

Svi zainteresovani moraju da podnesu dvije aplikacije. Jedna je najava interesa koju treba poslati najkasnije do 15. aprila 2015. godine na info@podim.org  u kojoj treba navesti naziv tima, adresu, imena članova tima uključujući i mentora, kao i kratak opis poslovne ideje u pet redova.

Druga aplikacija je za "PODIM Challenge" i podnosi se najkasnije do 25.aprila 2015. godine (više informacija o ovom događaju možete pronaći na http://www.podim.org/en-us/challenge-registration . U slučaju da broj prijavljenih bude veći od 25, prioritet će imati kompanije koje budu imale bolju ocjenu selekcione komisije konferencije.

Zvaničan jezik konferencije je engleski i na engleskom je potrebno popuniti sve prijave.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti