AC FOOD za drugi dio imovine Agrokomerca dao 4,4 miliona KM

30.08.2017. 14:32 / Izvor: Akta.ba
AC FOOD za drugi dio imovine Agrokomerca dao 4,4 miliona KM

Rok za uplatu iznosa od 4,4 miliona KM koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni je 30 dana.

AC Food d.o.o. Velika Kladuša danas je na javnom nadmetanju nepokretnosti koje je obavljeno u Općinskom sudu Velika Kladuša, ponudila najveći iznos i tako stekla pravo da uplatom u određenom vremenskom roku postane vlasnik drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc.

Predmet današnjeg javnog nadmetanja bio je dio “Prehrambene industrije” sa prilazima, objektima i postrojenjima u naselju Polje.

Rok za uplatu iznosa od 4,4 miliona KM koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni je 30 dana, saopćeno je danas iz AC FOOD. Ova kompanija bila je jedna od tri ponuđača koji su danas sudjelovali na javnom nadmetanju.

Podsjećamo AC FOOD je krajem marta uplatom 3,053 miliona KM, također nakon provedenog javnog nadmetanja stekao pravo vlasništva nad pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima.

Početkom juna ove godine AC FOOD je preuzeo proizvodnju branda Tops, kao i drugih Agrokomercovih proizvoda iz konditorskog programa, linija čokolade, začina, supa i pasteriziranog povrća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti