Agrawal: Sarajevo ima potencijal da postane metropola

23.03.2017. 14:28 / Izvor: Akta.ba
Agrawal: Sarajevo ima potencijal da postane metropola

Agrawal je predložio premijeru da u narednom periodu potpišu Memorandum o razumijevanju između spomenutog indijskog grada i Vlade Kantona Sarajevo.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas novoimenovanog počasnog konzula Bosne i Hercegovine Sanjaya Agrawala iz Republike Indije i ambasadora BiH u Indiji Sabita Subašića koji je istakao kako se nada da će ovo biti dobar početak buduće saradnje između ove dvije zemlje.

"Prvi put sam u vašem gradu i moram priznati da sam oduševljen čistoćom, organizovanošću i disciplinom koju sam ovdje zatekao. Imate sve uslove da postanete svjetska metropola", rekao je Agrawal te dodao da će Sarajevo za deset godina sigurno postati jedna od najpoznatijih destinacija svijeta.

Informirao je premijera Konakovića da se on, između ostalog, bavi drvnom industrijom i proizvodnjom cementa, kao i da je već godinama na čelu firme koja je najveći prerađivač drvnih ploča u sjevernoistočnom dijelu Indije.

"Bosna i Hercegovina obiluje prirodnim bogatstvima, autentičnostima, sportskim i kulturnim dešavanjima. Imate sve moguće potencijale za razvoj turizma. S obzirom na to da znam tačno šta ljude iz Kolkatija, glavnog grada indijske države zapadnog Bengala interesuje, a oni zaista vole putovati, spreman sam putem interneta zajedno s turističkim organizacijama promovirati vaš grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu", naglasio je Agrawal.

Predložio je premijeru da u narednom periodu potpišu Memorandum o razumijevanju između spomenutog indijskog grada i Vlade Kantona Sarajevo, a što je on i prihvatio.

Premijer Konaković informisao je goste s oblastima koje u Kantonu Sarajevo bilježe razvojni rast, a koje je Vlada definisala kao generatore budućeg razvoja, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti