Agrokor potvrdio: Blokirani smo u Frikomu

29.08.2017. 10:15 / Izvor: N1
Agrokor potvrdio: Blokirani smo u Frikomu

Privremenu zabranu raspolaganjem cjelokupnog udjela Leda u Frikomu donio je Trgovački sud u Beogradu, na zahtjev Sberbanka Rusija.

Kompanija Ledo, koja posluje u sastavu Agrokora, potvrdila je da je Srbija na zahtjev Sberbanka privremeno zabranila raspolaganje nad udjelima u Frikomu, koji je također dio koncerna Agrokora.

Privremenu zabranu raspolaganjem cjelokupnog udjela Leda u Frikomu donio je Trgovački sud u Beogradu, na zahtjev Sberbanka Rusija.

Trgovački sud u Beogradu je 7. lipnja donio odluku kojom donosi privremenu mjeru zabrane udjela Leda u Frikomu kao osiguranje za potraživanje Sberbanka u iznosu od 100 milijuna eura (iznos glavnice) i 1,3 milijuna eura (pripisana kamata na dan 25. svibnja 2017.), a koja proizilazi u skladu s jamstvom na osnovu ugovora o kreditu potpisanom 21. veljače ove godine.

Iz Leda je priopćeno i da je Sberbanka pokrenula postupak arbitraže protiv Agrokora i 11 kompanija jamaca (uključujući Ledo) koji se odvija pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže (LCIA) u vezi s 450 milijuna eura danih Agrokoru od strane Sberbanke, koje Sberbanka potražuje zbog pokretanja postupka izvanredne uprave u Hrvatskoj.

Paralelno, za vrijeme trajanja arbitražnog postupka, Ante Ramljak je engleskom sudu podnio zahtjev za priznavanje učinaka izvanredne uprave u Engleskoj i Walesu.

Stranke u arbitražnom postupku su prihvatile mirovanje arbitražnog postupka dok se punomoćno ne odluči o zahtjevu Ramljaka, a što se očekuje najranije u studenom 2017. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti