Al Shiddi Grupacija razmatra povlačenje iz BiH

26.06.2017. 08:50 / Izvor: Akta.ba

BiH će, prema tvrdnjama Al Shiddi Grupacije, ovog ljeta izgubiti 15 miliona KM prihoda iz razloga što je ova Grupacija već otkazala 24 leta.

Privatni interesi zaustavljaju razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, a Al Shiddi Grupacija razmatra povlačenje iz BiH usljed nepodrške od strane Vlade FBiH, saopćeno je iz ove grupacije.

U Al Shiddi Grupaciji se pitaju "zašto saudijski turisti, koji su dobrodošli u Švicarskoj, Francuskoj, Srbiji i Njemačkoj nisu dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu."

U nastavku ističu da je ova Grupacija organizovala ukupno 92 charter leta u periodu 23. juni do kraja septembra. Prema njihovoj računici, dolazak 150 turista svakog dana u iduća tri mjeseca bi donio više od 60 miliona KM u državnu kasu BiH.

Iz Al Shiddija ističu da je Vijeće ministara BiH 'već nekoliko puta bezuspješno razmatralo liberalizaciju režima za državljane Saudijske Arabije, što bi pomoglo razvoju turizma, privrede i industrije u BiH'.

BiH će, prema tvrdnjama Al Shiddi Grupacije, ovog ljeta izgubiti 15 miliona KM prihoda iz razloga što je ova Grupacija već otkazala 24 leta.

Oni navode i probleme državljana Saudijske Arabije sa dobijanjem vize za BiH, iako su unaprijed uplatili hotelske aranžmane.

"Ovo je još jedan primjer kako nesposobni ljudi i državni službenici u BiH samovoljno, radi privatnih interesa, koče razvoj ekonomije, koče stvaranje novih radnih mjesta i zanemaruju državu", kažu u Al Shiddi Grupaciji i dodaju: "Neke od zemalja u regionu na organizovanju ovakvih prilika i organizovan dolazak velikih investitora u svoju državu izdvajaju značajna sredstva, a jedan od recentnih primjera je i dolazak saudijskog princa u Republiku Hrvatsku."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti