Alma Ras: Najpoznatiji brend u kategoriji rublje

21.12.2016. 07:33 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras: Najpoznatiji brend u kategoriji rublje

Ono po čemu je Alma Ras d.o.o. od ranije poznata javnosti je briga o uposlenicima, zadovoljstvu radnika, ali i kupaca.

Alma Ras d.o.o. kao brend lider u proizvodnji finog rublja i spavaćeg programa, a u želji da unaprijedi svoj asortiman i zadovolji sve veće zahtjeve lojalnih kupaca, prezentira nalaze istraživanja cjelokupnog tržišta Bosne i Hercegovine na nacionalno reprezentativnom uzorku (n500, urban BiH, CAWI metoda). Istraživanje tržišta koje je obavila agencija GfK BIH, opravdalo je naša očekivanja da je Alma Ras najprepoznatljivi brend u segmentu finog rublja i spavaćeg programa u Bosni i Hercegovini. Brend je unaprijedio svoju poziciju u domenu „brend awareness indexa“ za značajan broj poena u odnosu na 2015. godinu, dodatno se učvrstivši na poziciji #1 brenda u posmatranoj kategoriji. U sklopu provedenog istraživanja ispitanici su izjavili da Alma Ras predstavlja brend kojeg i u narednom periodu namjeravaju najčešće kupovati. Čak 65% ispitanika tvrdi da bi uzeli u obzir kupovinu Alma Ras proizvoda u narednih 12 mjeseci.

Tokom dugogodišnjeg prisustva na domaćem tržištu, s posebnom pažnjom gradili smo emocionalnu povezanost naših kupaca sa brendom. Provedeno istraživanje pokazuje da kupci iznimno dobro reaguju na vrijednosti koje svakodnevno promoviramo,  te se može reći da 38% ispitanika ima blizak odnos sa brendom Alma Ras.

Napomenimo da su temeljne vrijednosti kompanije bazirane prvenstveno na visokom stepenu kvalitete tj. na odabiru najboljih, visokovrijednih, prirodnih materijala, kao i praćenju svjetskih modnih trendova prilagođenih potrebama domaćeg kupca. Konstantno ulaganje i modernizacija proizvodnje, te inovacija u korištenju materijala, krojenju i dizajnu daje snažnu poruku kupcima da je Alma Ras asortiman rame uz rame sa asortimanom svjetski poznatih brandova.

Ono po čemu je Alma Ras d.o.o. od ranije poznata javnosti je briga o uposlenicima, zadovoljstvu radnika, ali i kupaca, koje je kompaniji Alma Ras donijela priznanje za najboljeg poslodavca u proizvodnji 2014. g., priznanje – jedan od tri najbolja poslodavca u Fashion & retail sektoru 2015. g., te da bi ove godine ušla u TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca.

Zahvaljujući kupcima, koji su prepoznali kvalitet Alma Ras i Manners proizvoda, ova kompanija danas broji 5 pogona, 13 maloprodajnih butika, 3 franšizna butika i 3 outleta sa preko 1000 uposlenih, iz dana u dan povećavajući zadovoljstvo svojih kupaca i rastući na domaćem tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti