Alma Ras uvodi novi IT sistem u svoje poslovanje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Alma Ras uvodi novi IT sistem u svoje poslovanje

21.04.2017. 08:11 / Izvor:

Kompanija Alma Ras je u okviru Business Day na Microsoft Network 7 konferenciji koja se održava u Neumu uzela učešće u panel diskusiji na temu transformacija tehnologije.

Direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić kazao je kako je za njih digitalna tehnologija budućnost.

"Nastojimo da sve naše dokumente pretvorimo u digitalni format kako bi sa njima lakše mogli upravljati i donositi kvalitetnije odluke", kazao je Memagić.

Dodaje kako je IT sektoru u Almi Ras dat veći značaj, te se stoga i krenulo u implementaciju novog  IT sistema koji IT sektor firme stavlja među najznačajnije. Također, na ovaj  način žele da svojim saradnicima i partnerima dokažu dodatnu ozbiljnost i povjerenje.

"Novi IT sistem bi trebao da zaživi u ovoj godini i on će ubrzati rad poslovanja, dati dozu sigurnosti i poboljšati rezultate poslovanja u svakom segmentu od prihoda, troškova, stabilnosti kompanije, rad sa zaposlenicima", pojasnio je Memagić.

Na pitanje koliko Alma Ras kao lider u prodaji intimnog rublja prati trendove na svjetskom tržištu kada su u pitanju digitalni mediji u poslovanju, odnosno društvene mreže, Memagić kaže kako je to jedan od prioritetnih ciljeva kompanije.

Stoga će u narednom periodu više raditi na saradnji sa korisnicima putem društvenih mreža koji će na neki način biti mediji.

E. Ko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti