Aragosta Invest: Poslovanje u oblaku uz Office 365

11.02.2015. 07:55 / Izvor: eKapija.ba
Aragosta Invest: Poslovanje u oblaku uz Office 365

Aragosta Invest d.o.o., porodična građevinska firma iz Banje Luke među prvim je bh. kompanijama koja je svoje cjelokupno poslovanje prebacila u oblak implementacijom Microsoft Office 365.

 

Aragosta Invest d.o.o., porodična građevinska firma iz Banje Luke među prvim je bh. kompanijama koja je svoje cjelokupno poslovanje prebacila u oblak implementacijom Microsoft Office 365. Kao posljednja generacija sistema za poslovnu produktivnost u oblaku, Microsoft Office 365 postao je dostupan u proširenoj komercijalnoj verziji u Bosni i Hercegovini prije godinu dana, zajedno sa tržištima Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije.

Aragosta Invest d.o.o., kompanija je koja posluje duže od dvije decenije. U nastojanjima za daljom modernizacijom i povećanjem produktivnosti zaposlenih jedan od glavnih ciljeva je bilo osposobiti zaposlene da što lakše komuniciraju i dijele dokumente bez obzira gdje se nalazili – na gradilištu, u kancelariji i na aerodromu, te su počeli tražiti rješenje koje bi obuhvatilo više uređaja i platformi.

Uz konsultacije sa Planet Soft d.o.o., regionalnim partnerom Microsofta, izvršena je evaluacija različitih opcija dostupnih na tržištu BiH, koje imaju lokalnu podršku. Office 365 je u konačnici odabran kao najkvalitetnije i najoptimalnije rješenje koje će zadovoljiti sve potrebe ove kompanije, nudeći najbolju cijenu i pouzdanost, te kvalitetnu lokalnu podršku. 

"Office 365 je definitivno ponudio najbolju vrijednost za novac, za potrebe kompanije poput Aragosta Invest. Garancija dostupnosti servisa od visokih 99.9%, pouzdanost podrške od strane partnera i zadovoljenje svih specifičnosti našeg poslovanja su nas jednostavno uvjerili da smo odabrali najbolje rješenje. Bitna prednost je bila i činjenica da svaka licenca pokriva pet uređaja, što je svakako smanjilo naše troškove, te iznimno unaprijedilo našu produktivnost i fleksibilnost našeg poslovanja", riječi su Veljka Jarića, direktora Aragosta Investa.          

Cjelokupni proces od kreiranja probnog account-a za Office 365, uz implementaciju i potpuno prilagođavanje portala i servera, te prebacivanje e-maila i dokumenata na SharePoint i OneDrive za poslovne usluge je trajalo svega šest dana.  Od tada kompanija koristi Exchange za e-mail i poslovnu komunikaciju, te SharePoint za interno pohranjivanje i dijeljenje dokumenata.  Lync je implementiran kako bi se ostvarile istovremena funkcionalna komunikacija koja uključuje razmjenu poruka, audio pozive, video pozive, te video konferencije.

Aragosta Invest odlučio je svoje pozitivno iskustvo podijeliti sa korisnicima širom svijeta, te je njihova studija slučaja postavljena i na globalnom web site-u Microsofta, kao jedna od uspješnih priča klijenta, a može se pogledati na sljedećem linku: https://customers.microsoft.com/Pages/CustomerStory.aspx?recid=11678

Paket usluga iz Office 365 donio je višestruku korist za ovu kompaniju, poput jedinstvenog i prepoznatljivog iskustva sa konsistentnim korisničkim interfejsom koji omogućava zaposlenima da rade online, ili na svojim kompjuterima koristeći Office aplikacije. To je rezultiralo povećanjem  produktivnosti jer zaposlenici sada mogu pristupati svim svojim dokumentima sa različitih uređaja, lokacija i platformi. Pojednostavljen je proces IT upravljanja unutar kompanije, jer je sada IT infrastruktura potrebna omogućavanju komuniciranja, saradnje i razmjene dokumenata smještene u Microsoft-ovim data cetrima, što podrazumijeva da svakodnevno upravljanje podacima više ne predstavlja nikakav problem za kompaniju, te smanjuje IT troškove.

Prebacivanje poslovanja u cloud i implementacija Office 365 za ovu kompaniju je obezbijedilo veću produktivnost zaposlenih, jednostavnije rukovođenje procesima i što je najbitnije, mogućnost da više vremena vremena posvete svom poslu.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti