Baupartner d.o.o Gračanica pomaže vam da gradite

20.07.2016. 15:20 / Izvor: Akta.ba
Baupartner d.o.o Gračanica pomaže vam da gradite

U Baupartneru smatraju da je za uspjeh projekta veoma bitno uložiti vrijeme i zalaganje za pripremu investicije.

U Baupartneru smatraju da je za uspjeh projekta veoma bitno uložiti vrijeme i zalaganje za pripremu investicije. Odluke koje se donesu u ovoj fazi, mogu donijeti značajne uštede novca i vremena za klijenta.

Uključivanjem  stručnjaka na samom početku investicije dobivate znanje i iskustvo tima koji je radio na nizu sličnih projekata. Ovim osiguravate da će se na vašoj investiciji primjeniti optimalna i racionalna rješenja koja su dokazana u praksi.

Tokom ove faze, stručni tim  Baupartner d.o.o Gračanica radi sa klijentom na:

  • analiziranju specifičnih potreba za  veličinom, vrstom i namjenom objekta,
  • prostornoj analizi lokacije predviđene za izgradnju,
  • analizi infrastrukture dostupne na lokaciji,
  • specificiranju optimalnih konstruktivnih i sistemskih rješenja za izgradnju,
  • izradi okvirne procjene troškova izgradnje,
  • provjera mogućnosti građenja sa aspekta zakonskih ograničenja
  • procjena potrebnog vremena za implementaciju investicije

Glavne prednosti uključivanja stručnjaka od samog početka su :

  • uštede novca i skraćenje vremena potrebnog za implementaciju
  • upotreba optimalnih i provjerenih rješenja prema potrebama klijenta
  • ubrzavanje i olakšavanje procesa projektovanja objekta
  • upoznavanje za zakonskim ograničenjima

Vaš partner od starta do završetka projekta

Sistem građenja „projektuj – izgradi“ podrazumijeva da sve aktivnosti na projektovanju i izgradnji objekta vrši firma Baupartner. To podrazumijeva pripremu i analizu investicije, izradu idejnog i glavnog projekta te izvođenje svih radova na izgradnji.

Ovakav način organizacije u potpunosti mijenja odnos projektant-izvođač i omogućava potpunu sintezu građevinske tehnologije i projektnog rješenja od početka do kraja projekta. U proces projektovanja unosi se izvođačko iskustvo što obezbjeđuje optimalnu upotrebu materijala i opreme te izbjegavanje nepotrebnih troškova prilikom građenja.

Baupartner osigurava da će na projektu raditi vrhunski stručnjaci sa iskustvom na istim ili sličnim projektima. S obzirom na široku lepezu svojih aktivnosti, saradnje sa stručnjacima iz raznih oblasti što osigurava da se može odgovoriti svim izazovima koji se javljaju tokom realizacije projekta.

Glavne prednosti primjene sistema projektuj – izgradi:

  • kompletna  odgovornost za kvalitetu i završetak objekta je na firmi Baupartner
  • ušteda novca primjenom optimalnih projektnih rješenja i detalja
  • ušteda vremena na koordinaciji između projektanta i izvođača

Najveći broj  klijenata se odlučuje da gradi objekte po ovom sistemu jer im omogućava da se fokusiraju na svoju primarnu djelatnost te na elemente projekta koji će obezbijediti potpunu funkcionalnost i održivost projekta.

Stručnost i odgovornost

Građenje po sistemu „ključ u ruke“ znači da firma Baupartner izvodi sve radove na izgradnji  vašeg objekta te nakon izvršenog tehničkog prijema, predaje objekat koji je u potpunosti završen i spreman za korištenje.

Izvođenjem radova na ovaj način, Baupartner garantuje za kvalitetu svih radova i međusobnu usklađenost svih pozicija i materijala. Svi radovi se izvode tačno prema projektnoj dokumentaciji i ugovornim stavkama. Politika Baupartnera je da daje prijedloge i alternative na razmatranje, na mjestima gdje su prema njihovom iskustvu moguća bolja rješenja i uštede.

Najveći dio radova obavljaju sa svojim zaposlenicima i svojom opremom što osigurava najviši nivo kvalitete i najniže cijene. U Baupartneru takođe rade sa kompetentnim podizvođačima sa kojima imaju stalnu saradnju što obezbjezbjeđuje konkurentne cijene izgradnje za klijenta

Cijena izvođenja radova se može dogovoriti na dva načina i to prema jediničnim cijenama i fiksna cijena.

Ponuda prema jediničnim cijenama znači da se ponuda daje na osnovu predmjera iz projekta, a da se tokom gradnje kontroliše i obračunava izvršena količina svih ugovorenih i dodatnih radova.

Ukoliko je projektna dokumentacija dovoljno razrađena i neće biti izmjena tokom gradnje, može se dati ponuda za fiksnu i nepromjenjivu cijenu za izgradnju kompletnog objekta. Kod ugovora sa fiksnom cijenom klijent ne mora da brine o eventualnim naknadnim radovima i može da zatvori finansijsku konstrukciju bez straha od dodatnih troškova.

Građevinsko-zanatski radovi

Bilo da se radi o grubim građevinskim ili završnim zanatskim radovima, na svakoj poziciji Baupartner  vam može ponuditi usluge izvođenja radova.

Sa vlastitim resursima i sa partnerskim firmama vrše izvođenje svih vrsta radova u najkraćem roku i po konkurentnim cijenama. Visoka stručnost kadrova garantuje da će svi radovi biti izvedeni kvalitetno i u skladu sa dokumentacijom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti