BiH preuzela predsjedavanje Međunarodnom komisijom za sliv rijeke Save

16.06.2017. 12:42 / Izvor: Akta.ba
BiH preuzela predsjedavanje Međunarodnom komisijom za sliv rijeke Save

U ime Bosne i Hercegovine, dužnost predsjedavajućeg Savske komisije u sljedećem trogodišnjem periodu obavljat će Igor Pejić.

U okviru Bled Water Festivala, koji se održava 15. i 16. juna na Bledu u Sloveniji, u redovnom postupku rotacije predsjedanja između država članica, između Slovenije i Bosne i Hercegovine je izvršena primopredaja dužnosti predsjedavanja Savskom komisijom, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 


U ime Bosne i Hercegovine, dužnost predsjedavajućeg Savske komisije u sljedećem trogodišnjem periodu obavljat će Igor Pejić, sekretar Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i član Savske komisije po Odluci Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 


Nakon preuzimanja dužnosti, održana je 46. sjednica Međunarodne komisije za sliv rijeke Save - Savske komisije na kojoj su, osim redovnih tačaka, razmatrani i materijali koji će biti predstavljeni na predstojećem Samitu u Trstu.


Međunarodna komisija za sliv rijeke Save - Savska komisija je zajedničko tijelo s međunarodnom pravnom sposobnošću potrebnom za obavljanje njenih funkcija, odnosno provedbu Okvirnog sporazuma.

Čine je po dva predstavnika svake potpisnice Okvirnog sporazuma, odnosno član i zamjenik člana, pri čemu svaka strana u Savskoj komisiji ima jedan glas.

Sjedište komisije je u Zagrebu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti