Bingo kupuje Alta Shopping Centar i TC Merkur Otoka u Sarajevu

15.02.2017. 10:36 / Izvor: Akta.ba
Bingo kupuje Alta Shopping Centar i TC Merkur Otoka u Sarajevu

Tuzlanski Bingo nastavlja žestoku ekspanziju na tržištu BiH.

Tuzlanski Bingo nastavlja žestoku ekspanziju na tržištu BiH. Kako se nezvanično saznaje, ovaj bosanskohercegovački trgovački lanac “Bingo” bi ove godine trebao preuzeti sarajevski "Alta Shopping Center" i Tržni centar "Merkur Otoka", javlja Faktor.

Tržni centar “Merkur Otoka” nalazi se pod hipotekom i pod kontrolom je “Raiffeisen banke”, a za kupovinu ovog objekta “Bingo” će izdvojiti blizu 100 miliona KM.

“Bingo” iz Tuzle će trgovinski centar "Alta" preuzeti od austrijskih vlasnika, a sve što preostaje nakon dogovorenih detalja jeste i zvanično potpisivanje ugovora, kada će biti objavljeno više detalja. 

Inače, Alta Shopping Centar je otvoren 2010. godine, ali je potom bio u velikim problemima. Objektu je bila isključena i električna energija, a prvobitni vlasnik Tie Sosnowski je nestao iz BiH, a upravljanje je preuzela Hypo, odnosno Addiko banka.

“Alta” je zbog poteškoća koje je imala tadadašnja Hypo banka stavljena na prodaju 2015. godine, a trenutno je pod upravljanjem austrijskog fonda "Centrice".

Iz kompanije "Bingo" nisu željeli otkrivati više detalja o ovim planovima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti