Burilović: BiH među tri najvažnija izvozna tržišta

27.06.2017. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Burilović: BiH među tri najvažnija izvozna tržišta

Poslovni forum Udruge bosanskih Hrvata Prsten održat će se 27. lipnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Poslovni forum Udruge bosanskih Hrvata Prsten] održat će se 27. lipnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, koja je ujedino i suorganizatorica poslovnog skupa.

Ciljevi foruma su prepoznati ključne elemente za unaprjeđivanje poticajne poduzetničke okoline, s naglaskom na Hrvatsku i BiH, upozoriti na slabosti zakonskih rješenja i posljedica na poslovanje, uputiti na mogućnosti unaprjeđenja sustava, istaknuti mogući razvoj poslovnih poveznica između Hrvatske i BiH te predstaviti nova rješenja i zahtjeve na razini ekonomske i druge politike.

''Kada govorimo o robnoj razmjeni, u gotovo pola naših županija BiH spada u prva tri najvažnija izvozna tržišta. Prošle je godine, prema podatcima HNB-a, iznos izravnih kumulativnih ulaganja, gledano od 1993., u Bosnu i Hercegovinu premašio je milijardu eura. Polovica od toga realizirana je zadnjih 6 godina što pokazuje ne samo da se odnos intenzivirao, već da raste i ulagačko povjerenje'', rekao je predsjednik HGK Luka Burilović. 

Na poslovnom forumu razgovarat će se o stvaranju poticajne poslovne okoline te će se pokušati odgovoriti na pitanja kako unaprijediti institucionalni okvir i prevladati zapreke u razvoju konkurentnosti u Jugoistočnoj Europi. 

Na skupu će uz govor ministrice gospodarstva Martine Dalić i ministra rada Tomislava Ćorića predavanja održati profesor s Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić, profesor s Pravnog fakulteta Mladen Vedriš i savjetnik predsjednice RH Marko Jurčić. Na zanimljivu panelu sudjelovat će i predsjednik HGK Luka Burilović te poduzetnici Marko Pipunić (Žito Osijek), Svjetlan Stanić (Stanić grupa), Pavo Zubak (AZ grupa), Ante Mandić (IN2) te Krunoslav Kapetanović iz Vile Kapetanović.

Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti