Čip sistemi dobitnici još jednog priznanja

20.05.2017. 16:34 / Izvor: Akta.ba
Čip sistemi dobitnici još jednog priznanja

Čip Sistemi bilježe konstantan napredak i razvoj, te se mogu pohvaliti impresivnim brojem projekata.

Čip sistemi, bosanskohercegovačka kompanija čija je osnovna djelatnost izvođenje elektroinstalaterskih radova, elektromontaža, te distribucija interfonskih sistema, a od 2013. godine i trgovina - maloprodaje i veleprodaje trendovskog hobby art repromaterijala  „Hobby Art Centar“ - nakon zvaničnog priznanja kojim potvrđuju kvalitet usluga i proizvoda ISO 9001:2015 i LRC- ove Zvijezde bonitetne pouzdanosti, dobitnici su još jednog priznanja - Deklaracije o usklađenosti upravljanja društveno odgovornim poslovanjem u skladu sa normom ISO 26000:2010.

Čip Sistemi bilježe konstantan napredak i razvoj, te se mogu pohvaliti impresivnim brojem projekata na kojima su radili i učestvovali, a direktorica kompanije, Adisa Tufo mišljenja je da samo napornim radom i stalnom edukacijom, ličnom i svih uposlenika napreduju i tako postaju konkurentniji na domaćem tržištu, njihov cilj nije samo ostvariti ekonomski razvoj i slijediti  trendove, ovaj kolektiv želi pozitivno utjecati na vrijeme i društvo u kojem živi. Zato su izuzetno ponosni na Deklaraciju kojom se potvrđuje njihov dosadašnji aktivizam u društvu, organizacijsko upravljanje, poštivanje ljudskih prava i životne sredine.

„Pokazujemo i dokazujemo da rad i profit ne mogu sami sebi biti svrha da je najvažnije da želimo i da zaista budemo korisni članovi ovog društva - kompanija smo koja poštuje sebe, cijeni svoje uposlene, ali isto tako cijeni i okruženje, te misli na ambijent u kojem posluje“, kazala je direktorica Tufo.

Čip Sistemi i Hobby Art Centar imaju odličnu saradnju sa nevladinim sektorom, žele pružiti šansu marginalizovanim osobama, a s tim u vezi su sudjelovali i u USAID-ovom projektu inkluzije osoba sa invladitetom, pružaju šansu i mladim ljudima da napreduju i uče – učenici i studenti njihovi su praktikanti, a svoj prostor su ustupili i Europskom parlamentu mladih. Kako su nam naveli svoju kompaniju žele učiniti pristupačnom i otvorenom za sve generacije, učesnici su, već drugu godinu za redom Kids festivala i veliki prijatelji Centra za edukaciju i istraživanje Nahla. Stoga, društveno odgovorno poslovanje ima veliki značaj, jer kompanija koja primjenjuje principe odgovornosti prepoznaje se kao odgovorni građanin i „partner“ svim ljudima svjesnim svijeta u kojem žive.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti