Danas od 18 sati Sarajevo ostaje bez vode

08.08.2017. 11:09 / Izvor: Akta.ba
Danas od 18 sati Sarajevo ostaje bez vode

Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rezervoara Mojmilo, što znači da neće biti dotoka u rezervoar.

Iz Vodovoda Sarajevo danas najavljuju da vode neće biti danas od 18 sati do 8 ujutro. Na osnovu odluke Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajavo i Uprave preduzeća “ViK”, obavještavamo potrošače da će završni radovi na Izvorištu „Bačevo“, a koji se odnose na spajanje novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar „Mojmilo“, početi danas 08.08.2017. u 18:00 h.

Obzirom da se radi o velikim radovima, što podrazumijeva prespajanje na elektro pogon, zavarivanje na potisni cjevovod, ugradnju neophodnih armatura i ostale opreme, realizaciju poslova započeti ćemo u dnevnom terminu i raditi cijelu noć, kako bi u jutarnjim satima (oko 08 h) uspjeli obezbijediti stabilizaciju vodosnabdijevanja.

Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rezervoara „Mojmilo“, što znači da neće biti dotoka u rezervoar, a s obzirom da se sa ovog rezervoara snabdijeva veći dio Kantona Sarajevo, u navedenom terminu, doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Mojmilo, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Alipašin most, Halilovići, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin dvor, Adema Buće, Buća potok, Čengić vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo, Pogledine, Hambina carina, Hrid, Skenderija, centralni dio grada od Marijin dvora do Baščaršije.

Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju u jutarnjim satima 09.08.2017 u 08 h. Obzirom da je u posljednje vrijeme bilo više prekida u vodosnabdijevanju, molimo naše potrošače na razumijevanje, jer su i predhodni i navedeni radovi dio projekta kojim Uprava preduzeća nastoji obezbijediti dodatne količine vode, kako bi se u narednom periodu osigurala stabilizacija vodosnabdijevanja. Molimo potrošače da u vrijeme odvijanja planiranih radova obezbijede rezervne količine vode.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti