DHL podržao CEO Academy

25.05.2015. 16:10 / Izvor: eKapija.ba
DHL podržao CEO Academy

DHL je učestvovao u izboru "Zaposlenik od million dolara" koji je održan 22. maja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

DHL, vodeća svjetska logistička kompanija, kao dio svoje društvene odgovornosti i programa GoTeach, nastavlja podržavati razvoj mladih. DHL je i ove godine podržao CEO Academy. Naime, DHL je učestvovao  u izboru "Zaposlenik od million dolara" koji je održan 22. maja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, navodi se u saopćenju DHL-a.

U kratkom predstavljanju o DHL-u, učesnici su upoznati sa kompanijom i uposlenicima DHL-a, kako lokalno, tako i na globalnom nivou. U DHL Express diviziji, gdje je zaposleno preko 100,000 ljudi, jako je važna inovativnost, otvorenost i kontinuirano učenje i unapređenje znanja i vještina . To je bila ključna poruka koju je iznijela gđa Amal Sorguč tokom svog izlaganja pred studentima. DHL je lider u logističkoj industriji i podržava proaktivnost svojih uposlenika.

"Iznimno mi je drago da je DHL podržao CEO Academy i ove godine.  Nadam se da će se saradnja nastaviti. U nadi da barem dijelom približimo poslovni ambijent, iznesemo očekivanja poslodavaca, kao i razumijevanje studenata koji uskoro izlaze na tržište rada, ovo je DHL-ov mali doprinos tome", dodala je gđa Sorguč.

Kao dio svoje društvene odgovornosti prema zajednici, DHL će nastaviti podržavati ovakve i slične projekte i u buduće.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti