DHL ugostio studente

29.01.2016. 16:18 / Izvor: Akta.ba
DHL ugostio studente

Kompanija DHL International d.o.o. je u četvrtak 28. 01. 2016. godine ugostila studente drugog ciklusa studija poštanskih tehnologija Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu.

Kompanija DHL International d.o.o. je u četvrtak 28. 01. 2016. godine ugostila studente drugog ciklusa studija poštanskih tehnologija Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu. Ovom posjetom se nastavlja saradnja koja traje već četvrtu godinu, a ogledala se do sada u gostujućim predavanjima na časovima ili posjetama studenata DHL-u, te asistenciji studentima prilikom izrade stručnih radova.

"Studenti su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u korištenju elektronskih alata u poslovanju DHL-a. Ovi alati omogućavaju osiguranje izvanrednog kvaliteta usluge klijentima, već od samog procesa kreiranja naloga za preuzimanje pošiljke na adresi klijenta DHL-a. Dakle, ovi alati su zahvaljujući činjenici da je DHL u Bosni i Hercegovini integralni dio DHL mreže, dostupni svim klijentima u Bosni i Hercegovini istovremeno kada i u bilo kojoj drugoj zemlji u svijetu. Na taj način idemo u korak sa korištenjem najsavremenijih tehnologija i ujedno demonstriramo prednosti saradnje sa DHL-om jer se time unapređuje poslovanje naših klijenata. Posebno nam je drago kada studenti i profesori prepoznaju DHL kao partnera u svom dijelu edukacije kao lidera u kurirskoj industriji", izjavio je Đenan Džumhur, komercijalni direktor DHL-a za BiH.

"Današnja studijska posjeta je nastavak uspješne suradnje kojoj se nadam i ubuduće. Zahvalan sam osoblju DHL-a koje je studentima praktično demonstriralo primjenu suvremenih tehnoloških trendova u svakodnevnom poslovanju globalnih kurirskih službi", izjavio je doc. Nino Ćorić.

DHL je opredjeljen u davanju podrške obrazovanju i mladima u Bosni i Hercegovini. Podrška se odražava kroz volonterske aktivnosti učešća u predavanjima i radionicama. Saradnja je u zadnjih nekoliko godina ostvarena sa partnerima poput: AIESEC, CEO konferencija, Fondacija Hastor, International Burch University i Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti