Dodijeljena priznanja izlagačima, partnerima i sponzorima sajma EKOBIS 2017

15.09.2017. 10:33 / Izvor: Akta.ba

U okviru 15. Međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2017" sinoć je u sali motela Medium Extra održana Večer partnera, izlagača i sponzora.

U okviru 15. Međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2017" sinoć je u svečanoj Sali motela Medium Extra održana Večer partnera, izlagača i sponzora.

Na ovom događaju izvršena je dodjela priznanja, plaketa i zahvalinca izlagačima i svima onima koji su, svako na svoj način, pospješili razvoj ovogodišnjeg, ali i svi dosadašnjih sajmova.

Posebna priznanja za podršku sajmu uručio je generalni sekretar Privredne komora USK Nihad Šušnjar. Priznanja su dodjeljena Vladi USK-a premijeru Huseinu Rošiću, Gradu Bihaću, Agenciji za vodno područje rijeke Save, Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Vanjskotrgovinskoj komori BiH koju je preuzeo predsjednik komore Ahmet Egrlić kao i Privrednoj komori FBiH.

Dodjeljena su i posebna priznanja za organizaciju i razvoj međunarodnog sajam ekologije EKOBIS a priznanja je uručio gospodin Marko Šantić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH. Dobitnici posebnih priznanja su Milan Vanđura, direktor HGK ŽK Virovitica, Mejasa Dupanović, predsjednica Udruženja “Unski smaragdi”, Senad Ramić, novinar i gospodin Dejan Tošić predsjednik Regionalne privredne komora Zaječar.

Nagrade izlagačima dodjeljene su u dvije kategorije, a to su Priznanja i Plakate za kvalitetu živežnih namirnica, nagrade je uručio Premijer Vlade USK gospodin Husein Rošić. Priznanjenje za najbolju turističku ponudu dodjeljeno je NP Una, priznanje za najbolje uređeni štand na sajmu dobila je kompanija BH Telecom. Priznanje za najbolje uređeni vanjski izložbeni prostor dobila je kompanija Drvo i mašine za ogrjev Bihać d.o.o., dok je priznanje za sveukupan dojam izlaganja i prezentacije dodijeljen kompaniji Nerkomerc Cazin. Najuspješnijim kolektivnim nastupom prglašen je Turistički klaster Una.

Plakete za kvalitet živežnih namirnica osvojila su četiri proizvoda od dvije kmpanije a to su Vitinka AD Zvornik za proizvod Exotic kruška i proizvodi Vitinka te mljekara Meggle za proizvode kremasti Ayran i svježe mlijeko.

Početkom ove godine Privredna/Gospodarska komora FBiH je napravila javni natječaj za najbolju poslovnu ideju u nekoliko kategorija, a predsjedik komora, Marko Šantić sinoć je iskoristio priliku pa je dodijelio četiri nagrade u dvije kategorije u oblasti Poljoprivredna i prehrambena industrija te Turizam i ekologija.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti