Drugi čovjek Sberbanke: Spremni smo tužiti Todorića

31.05.2017. 13:40 / Izvor: Fena
Drugi čovjek Sberbanke: Spremni smo tužiti Todorića 

Sberbank je oprezan u novom financiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti.

Prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanke Maksim Poletajev otkrio je za Večernji list kako mu je obitelj Todorić opetovano lagala prezentirajući nepotpune bilance i prije nego što je otkriveno da Agrokor ima probleme, a pošto je povjerenje koje je temelj za nastavak spašavanja kompanije narušeno, razmišljaju o tužbi protiv Todorića.

Poletajev je inače održao dva sastanka s potpredsjednicom hrvatske Vlade Martinom Dalić, nakon čega je pokrenuto donošenje zakona.

Sberbank je, kako piše Večernji, oprezan u novom financiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti, te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom RH, koja je uspješno započeta na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak. 

"Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje. Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces", kazao je Poletaev Večernjem listu.

Ističe i da prema njihovoj procjeni Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll up.

"Trenutačni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura", ustvrdio je drugi čovjek Sberbanke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti