EkoMozaik poljoprivrednici uzgajaju vrhunske jagode

26.05.2017. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Ove domaće jagode se mogu naći u Bingo trgovinama u Doboj Jug, Banovićima, Tešnju, Tesliću, kao i na pijacama u Loparama i Čeliću.

EkoMozaik d.o.o. bilježi značajne rezultate u ovoj poljoprivrednoj sezoni. Zahvaljujući umijeću i trudu bosanskohercegovačkih porodica poljoprivrednika iz Banovića, Tešnja, Lopara i Čelića s plantaža društvenog biznisa EkoMozaik prispjele su jagode vrhunske kvalitete. EkoMozaik je proizašao kao društveni biznis fondacije Moazik.

Iz EkoMozaik kažu da su njihove jagode domaće, prirodne i zdrave. "Pored toga što su ubrane u rano jutro, svježe, okupane suncem, mirišljave i podatnog okusa ovo su jagode sorte Zenga Zengana (Senga Sengana) a to je trenutno najtraženija sorta jagode za svježu upotrebu na lokalnom tržištu, veoma otporna i prinosna. Krasi je rakošan miris i slatkasti ukus. Druga sorta je Syria i to je srednje rana sorta selektirana u Italiji. Plodovi su srednje krupni, konusni, intenzivno crvene boje, vrlo dobrog ukusa i odlične konzistencije namijenjeni za svježu potrošnju", rekli su iz EkoMozaika.

Ove domaće jagode se mogu naći u Bingo trgovinama u Doboj Jug, Banovićima, Tešnju, Tesliću, kao i na pijacama u Loparama i Čeliću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti