Ekopak obilježava Dan planete Zemlje akcijom "Čista i lijepa Vogošća"

19.04.2017. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Ekopak obilježava Dan planete Zemlje akcijom 'Čista i lijepa Vogošća'

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana planete Zemlje, 22. aprila, i ove godine se organizuje manifestacija "Čista i lijepa Vogošća".

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana planete Zemlje, 22. aprila, i ove godine se organizuje manifestacija "Čista i lijepa Vogošća". U sklopu manifestacije bit će održana akcija čišćenja svih mjesnih zajednica u ovoj općini, a cilj manifestacije je ukazivanje građanima na važnost odvojenog odlaganja ambalažnog otpada, njegove reciklaže i promovisanje važnosti zaštite okoliša.

Općina Vogošća se svrstava u red društveno odgovornih općina koje su se pridružile Ekopakovom Sistemu Zelene tačke za iskorištenje i reciklažu ambalažnog otpada. Ekopak je investirao sredstva za nabavku 7 eko-otoka koji su postavljeni na različitim lokacijama u Općini.

Tako je građanima omogućeno da svakodnevno odvojeno odlagaju ambalažni otpad koji nastaje u domaćinstvima. Ekopak šestu godinu zaredom podržava organizaciju manifestacije "Čista i lijepa Vogošća", u kojoj učestvuje više od 1.000 građana. Na taj način se omogućava promocija Sistema odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada, koji Ekopak u BiH gradi uz podršku bh. privrede.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti