Euro-Asfalt potpisao 10 miliona KM vrijedan ugovor u Crnoj Gori

21.09.2017. 15:42 / Izvor: Akta.ba
Euro-Asfalt potpisao 10 miliona KM vrijedan ugovor u Crnoj Gori

Ugovor je uime Konzorcija izvođača potpisao Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalt d.o.o Sarajevo.

U Podgorici je danas potpisan ugovor vrijedan gotovo 10 miliona KM između Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica i bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt kao lidera konzorcija u kojem su još GIP Konstruktor Beograd i Makspro Beograd.

Predmet ugovora je rehabilitacija šest velikih kosina na željezničkoj pruzi Vrbnica - Bar, a podrazumijeva izradu glavnog projekta kao i svih građevinskih radova (pripremni i završni, zemljani, bravarski i čelični, betonski i armirano-betonski).

Ugovor je uime Konzorcija izvođača potpisao Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalt d.o.o Sarajevo i izvršni direktor Milan Čolaković uime Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Ramić je zahvalio na povjerenju koje je ukazano konzorciju kojeg predstavlja i izrazio nadu da će se saradnja između crnogorskih institucija i bh. kompanija nastaviti. Iskazao je i uvjerenje da će se posao završiti u ugovorom predviđenom roku od 20 mjeseci.

Ovo je drugi vrijedan ugovor koji je Euro-Asfalt potpisao u Crnoj Gori. Krajem prošle godine potpisan je ugovor vrijedan više od 80 miliona maraka za izgradnju i rekonstrukciju 14 kilometara duge trase na relaciji Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin).

Gradilište je uz prisustvo visoke delegacije Vlade Crne Gore, uključujući i državnoga premijera, otvoreno u maju ove godine, saopćeno je iz PR službe Euro-Asfalta Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti