Gluhaković: Ljetni turizam na Jahorini doprinosi uspješnijem poslovanju

13.08.2017. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Gluhaković: Ljetni turizam na Jahorini doprinosi uspješnijem poslovanju

Na sastanku je razgovarano o aktuelnostima u vezi sa izborom novog Nadzornog odbora OC ''Jahorina''.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, sa saradnicima, održao je u petak u Banjaluci sastanak sa menadžmentom i članovima Nadzornog odbora Olimpijskog centra ''Jahorina'', predstavnicima Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i rukovodstvom opštine Pale.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnostima u vezi sa izborom novog Nadzornog odbora OC ''Jahorina'', kao i o osmišljavanju i predstavljanju ljetne ponude Jahorine koja ima za cilj upotpunjavanje turističke ponude na olimpijskoj planini tokom cijele godine.

Razgovarano je i o pronalasku modaliteta kako bi se prevazišla problematika  OC ''Jahorina'' prema Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske i obezbjedilo nesmetano poslovanje Olimpijskog centra.

Ministar Gluhaković rekao je da su aktivnosti koje su preduzete na proširenju turističke ponude Jahorine, predstavljene kroz ljetnu ponudu, pozitivni pomaci koji će doprinijeti uspješnijem poslovanju Olimpijskog centra i omogućiti da na Jahorini, pored dosadašnjeg zimskog, zaživi i planinski turizam sa svim aktivnostima koje su u ponudi domaćim i stranim turistima.

On je istakao da je Ministarstvo trgovine i turizma, u okviru svoje nadležnosti, spremno da preduzme neophodne aktivnosti koje će biti u interesu planine, kako bi se obezbijedila što bolja pozicioniranost Jahorine na tržištu.

Sagovornici su se usaglasili da je među prioritetnim aktivnostima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu izgradnja sistema za vještačko osnježavanje staza i dalji rad na modernizaciji ski-centra kako bi se postigla konkurentnost Jahorine u odnosu na planine u regionu, sapćeno je iz ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti