Grad Sarajevo prvi prilagodio web stranicu slijepim i slabovidnim osobama

23.08.2017. 07:49 / Izvor: Akta.ba
Grad Sarajevo prvi prilagodio web stranicu slijepim i slabovidnim osobama

Grada Sarajeva bit će dostupni i u formi koja je prilagođena za korištenje i ovoj populaciji.

Grad Sarajevo je prva domaća institucija koja je prilagodila svoju službenu web stranicu slijepim i slabovidnim osobama, te osobama sa invaliditetom. Svi tekstualni sadržaji sa zvanične internet prezentacije Grada Sarajeva bit će dostupni i u formi koja je prilagođena za korištenje i ovoj populaciji.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka potpisao je tim povodom jučer ugovor s Amirom Mujezinom direktorom firme „Universal Design“. Skaka je izrazio zadovoljstvo što Grad Sarajevo prvi u Bosni i Hercegovini realizira ovaj pionirski projekat, uz nadu da će i ostale institucije slijediti ovaj pozitivan primjer, te iskazati neophodan senzibilitet prema osjetljivim društvenim grupama stanovništva.

Mujezin se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali značaj i potrebu da se slijepim i slabovidnim osobama omogući da blagovremeno budu informisani  o gradskim aktivnostima i projektima.

"Projekat će biti realiziran u skladu sa visokim tehnološkim standardima, a sadržaji će biti prilagođeni, ne samo pomenutim populacijama, nego i osobama sa disleksijom", kazao je Mujezin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti