Gras nelegalno vozi na 54 linije

25.02.2017. 08:30 / Izvor: Oslobođenje
Gras nelegalno vozi na 54 linije

U Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove kažu da kontinuirano vrše inspekcijske nadzore prevoza putnika.

Stanovnici Hrasnice nezadovoljni su što je Saobraćajna inspekcija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove odmah reagovala i zaustavila liniju Vijećnica - Hrasnica koju je uveo Centrotrans. Građani smatraju kako se ništa ne poduzima da se sankcioniše Gras, koji propušta linije, ne poštuje red vožnje, te saobraća na velikom broju nelegalnih linija.

U Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove imaju drugačije mišljenje, te tvrde kako kontinuirano vrše inspekcijske nadzore linijskog prevoza putnika.

"Inspekcijski nadzori se odnose na KJKP Gras i Centrotrans-Eurolines i to sa aspekta redovnosti obavljanja prevoza putnika, u skladu sa odobrenjima izdatim od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Postupajući u skladu sa nadležnostima i odredbama Zakona o cestovnom prevozu FBiH, zbog utvrđenog neredovnog održavanja linija od Ministarstva saobraćaja KS-a, Inspektorat je zatražio brisanje 54 linije iz Registra redova vožnje koje održava KJKP Gras. Za te linije su donesena i rješenja kojima je Grasu naloženo održavanje linija u skladu sa registrovanim redovima vožnje do konačne odluke Ministarstva", kazali su nam u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Te linije su Latinska ćuprija-Komatin, Ilidža-Doglodi, Drvenija-Donji Velešići, Stup-Dobroševići, Stup-Vogošća, Otoka-Turkušići, Vijećnica-Hladivode, Park-Šip-Bušća, Otoka-Buča Potok, Otoka-Boljakov Potok, Željeznička stanica-Reljevo, Željeznička stanica-Rajlovac, Stup-Sokolje, Park-Sedrenik, Park-Hrastovi, Stup-Zabrđe, Stup-Numan-paše Ćuprilića.

Nelegalne su i linije Dom armije-Bare, Latinska ćuprija-Mahmutovac, Drvenija-Gornji Velešići, Baščaršija-Vratnik, Park-Barice, Latinska ćuprija-Jarčedoli, Vijećnica-Brusulje, Nedžarići-Aerodromsko Naselje, Park-Mrkovići, Ilidža-Otes, Ilidža-Kovači, Vijećnica-Dobrinja, Ilidža-Hadžići-Drozgometva, Vogošća-Tihovići, Nedžarići-Dobrinja, Stup-Smiljevići, Grbavica-Hrasno Brdo, Vogošća-Gora, Baščaršija-Mihrivode, Drvenija-Pofalići, Baščaršija-Aerodrom, Nedžarići-Dobrinja, Ilidža-Hadžići-Drozgometva, Ilidža-Tarčin-Vukovići, Ilidža-Rakovica-Kobiljača, Ilidža-Garež, Ilidža-Turovi, Ekonomska škola-Obad, Garež-Delijaši-Hamzići, Ilidža-Šabići-Sinanovići, Ilidža-Dejčići, Ilidža-Osjek, Dom armije-Breka II, Dom armije - Podhrastovi, Dom armije-Koševsko Brdo, Dom armije-Breka i Vijećnica-Hrasnica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti