HUB387 pokreće Academy387 – centar za edukaciju IT kadrova

02.06.2014. 09:22 / Izvor: eKapija.ba
HUB387 pokreće Academy387 – centar za edukaciju IT kadrova

Sarajevski tehnološki park HUB387 predstavlja novu kariku u svom nastojanju da kreira nove prilike i radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Riječ je dugoročnom projektu Academy387 - centru za edukaciju i usavršavanje.

Sarajevski tehnološki park HUB387 predstavlja novu kariku u svom nastojanju da kreira nove prilike i radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Riječ je dugoročnom projektu Academy387 - centru za edukaciju i usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija.

"Academy387 je novi koncept prenosa znanja i vještina, modeliran po najuspješnijim američkim edukacijskim platformama. Cilj nam je u najkraćem roku osposobiti osoblje za konstantne izazove koje nameće oblast informacionih tehnologija, te učiniti ih kompetitivnim na tržištu rada", ističe Edin Saračević, osnivač HUB387.

"U razgovoru sa IT kompanijama u BiH primijetili smo nedostatak specijaliziranog kadra, te da je proces treninga i usavršavanja osoblja najčešće prepušten na volju i mogućnosti individualnih kompanija. Zato smo se odlučili na ovaj iskorak, jer želimo domaćim kompanijama olakšati plasman na svjetsko tržište", kazala je Ines Avdić, koordinatorica programa u Academy387.

Osim kurseva koje će sama ponuditi, Academy387 nudi i platformu za stručnjake koje žele podijeliti svoje znanje. Svaki ekspert vrlo jednostavno može ponuditi svoj kurs, a ukoliko dobije dovoljno prijava od strane korisnika, prelazi se u fazu realizacije.

"Nadamo se da ćemo ovim projektom pomoći ljudima u potrazi za boljim poslom, našim kompanijama u potrazi za kadrom, a cijeloj BiH u jačanju IT industrije", izjavio je Kenan Salihbegović, HUB387 Marketing Manager.

Važno je naglasiti da će studenti imati posebne popuste za pohađanje kurseva, a Akademija će omogućiti fleksibilne modele plaćanja za pojedince i kompanije.

Više informacija o HUB387 i NEST71 možete naći na www.hub387.com i www.nest71.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti