ICBL: Uspješno realizovan program edukacije mladih

18.09.2012. 14:28 / Izvor: eKapija.ba
ICBL: Uspješno realizovan program edukacije mladih

U Inovacionom centru Banja Luka danas je održana ceremonija na kojoj je direktor misije USAID-a u BiH David J. Barth svečano uručio diplome za polaznike obuke mladih pod nazivom "Studentska praksa u Banjaluci - SIBL". Praksu je tokom mjeseca jula pohađalo 47 banjalučkih srednjoškolaca i studenata informaciono-komunikacijskih tehnologija, a realizovana je uz pomoć kompanija "Lanaco", "Teleklik", "Aneks", "Ultimax","Evron" i "Inova".

Održana praksa rezultat je saradnje Inovacionog centra Banja Luka sa projektom "Partnerstvo za inovaciju", koji finansira Američka agencija za međunarodnu pomoć (USAID). Barthe je danas istakao kako će nastaviti da podržava programe edukacije i podrške pri zapošljavanju mladih uz upotrebu naprednih informaciono-komunikacijskih tehnologija.

Kompanija "Lanaco" danas je praktikantu Nemanji Dragoviću uručila četverogodišnju studentsku stipendiju na Elektrotehničkom fakultetu, kao nagradu za odlično obavljenu praksu, dok je gradonačelnik Banjaluke, Dragoljub Davidović, u svom obraćanju prisutnima naglasio da grad izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta za stipendisanje mladih i da je Banja Luka grad elektronike te da su ovakvi projekti bitni za grad naročito u svjetlu otvaranja Tehnološkog poslovnog parka.

"Ulaganje u znanje i ulaganje u mlade ljude investicija je u budućnost", dodao je ministar nauke i tehnologije u Vladi RS, Jasmin Komić i zaključio da je projekat "Studentske prakse u Banjaluci" u Inovacionom centru Banja Luka bio veoma uspješan.

Ceremoniji su prisustovali i predstavnici banjalučkih državnih i privatnih univerziteta, srednjih škola, IT firme partneri na projektu, kao i predstavnici Inovacionog centra Banja Luka i njegovih osnivača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti