Iz Lotrič Control ove godine stiže domaći proizvod vrhunske kvalitete

03.03.2016. 12:58 / Izvor: Akta.ba

Da su mala preduzeća stub razvoja bh. ekonomije, potvrdit će vam još jedna priča poslovnog portala Akta.ba. U Mostaru, gradu koji spaja dvije obale rijeke Neretve posjetili smo kompaniju Lotrič Control, koja djeluje na području mjeriteljstva.

Da su mala preduzeća stub razvoja bh. ekonomije, potvrdit će vam još jedna priča poslovnog portala Akta.ba. U Mostaru, gradu koji spaja dvije obale rijeke Neretve, posjetili smo kompaniju Lotrič Control, koja djeluje na području mjeriteljstva. Glavna djelatnost je pregled, verifikacija i kalibracija mjerne i laboratorijske opreme.

DOMAĆA PAMET, DOMAĆI PROIZVOD

Pored svoje osnovne djelatnosti svoj opseg rada LotričControl stalno proširuje, tako da u bližoj budućnosti planiraju proširiti svoju paletu proizvoda na proizvodnju podnih vaga do deset tona. Sami projekt nalazi se u završnoj fazi, te sa ponosom mogu potvrditi da će tržište BiH do kraja godine dobiti domaći proizvod vrhunske kvalitete, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba direktor kompanije Mario Sopta.

Trenutno, u Lotrič Control-u je zaposleno devet djelatnika. Tokom mjeseca timu će se pridružiti još dva nova laboranta. Samim poslovanjem direktor kompanije je izuzetno zadovoljan i posebno ga raduje činjenica da je kompanija Lotrič Control prepoznata od strane velikih firmi u Bosni i Hercegovini, kao što je Prevent, Argeta, Krajinalijek, Medimpex, Sarajevska pivara, Krajina Dentala, Rafinerija ulja Modriča, Bosnalijek, FEAL, Violeta, Aluminij ... a koje se se oslanjaju na njihove usluge.

"Naša velika prednost je stručnost i brzina naših laboranata i servisera. Zadatak nam je što brže i kvalitetnije pomoći svojim partnerima, te smo po tome poznati na tržištu", kaže Sopta.

Također, Lotrič Control je prisutan u svim laboratorijima, proizvodnim firmama, teškoj industriji, rudnicima, termoelektranama, a posebno bi istakli dobru saradnju u Tuzlanskom kantonu sa kompanijom Sisecam Soda Lukavac, gdje su u navedenoj tvornici instalirane četiri nove kolne vage sa kompletnim softverskim rješenjem.

Velika prednost kompanije jesu i iskustva u mjeriteljstvu matične firme u Sloveniji, koja su uspješno prenijeli u Bosnu i Hercegovinu, tako da se brzo dođe do informacije.

U bližoj budućnosti planira se širinje i opsega usluga kalibracija, te već iduće godine kreću sa proširenjem usluga na područima dužine, tlaka i temperature.

Ono što Lotrič Control izdvaja od drugih na tržištu jesu međunarodno priznati certifikati i sami doprinos uspostavi sistema kvaliteta na tržištu BiH.

"Dali smo veliki doprinos domaćim firmama, tržištu BiH i BiH kroz svoj sistem kvalitete, tako da firme mogu od domaćeg laboratorija dobiti certifikat o kalibraciji njihove opreme koji su međunarodno priznati", kaže Sopta.

AKREDITACIJA

Kompanija ima 16 akreditiranih metoda, od temperature, dužine, mase, volumena, vlage, vremena, frekvencije, momenta sile.

"Na osnovu svega navedenog možemo reći da je već sada Lotrič Control privatni kalibracijski laboratorij broj jedan na tržištu BiH“, ističe Sopta, dodajući kako u okviru kompanije djeluje i laboratorij po pitanju zakonskog mjeriteljstva. "Posjedujemo imenovanje od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH iz Sarajeva za verifikaciju mase, gdje spadaju analitičke, precizne, trgovačke i industrijske vage. Također, imamo i imenovanu laboratoriju za verifikaciju dužine i krvnog tlaka, gdje možemo vršiti verifikaciju  mjerila dužine kao npr:  trgovačke metre, strojeve za mjerenje žice i kablova itd. i vereifikaciju mjerila krvnog tlaka."

Menadžment kompanije je jako ponosan na činjenicu da su jedina imenovana laboratorija za verifikaciju krvog tlaka i jedini u BiH koji tu uslugu mogu pružiti zakonski.

U svom programu kompanija ima i proizvodni segment, gdje već godinu dana ima program proizvodnje kamionskih vaga do 60 tona, gdje daju potporu što se tiče hardvera, instalacije i softvera.

Specifični su i po tome jer svoj softver uvijek mogu prilagoditi zahtjevu kupca.

Također, njihove kamionske vage imaju opciju samoposlužnog rada što se pokazalo kao pozitvino jer korisniku štedi vrijeme u procesu rada na vagi.

"Zastupamo svjetske proizvođače mjerne tehnike, te se na našoj web stanici www.lotric.ba možete upoznati sa detaljima našeg prodajnog programa. Za ispitivanja mjerila izdajemo certifikate o verifikaciji ili kalibraciji, zavisno o potrebama klijenta i same zakonske regulative. Rado ćemo našim klijentima pomoći da zajedno izaberemo uslugu ili  mjerilo, koje je za njih najprikladnije", kazao je Sopta, zaključujući razgovor sloganom "Mi mjerimo, Vi rastete"!

E.Kokor

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti