Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za finansiranje

26.08.2017. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za finansiranje

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor sa direktorom BBI banke Amerom Bukvićem.

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja, odnosno subvencioniranja kamatne stope.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor sa direktorom BBI banke Amerom Bukvićem kojim je Općina Centar privrednicima omogućila da u BBI banci dobiju finansiranje po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 1,49 posto (Općina se obavezuje subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini tri posto).

Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu 2.490.000 KM za subjekte male privrede, dok će Općina Centar iz svog ovogodišnjeg budžeta osigurati 150.000 KM za subvencioniranje dijela profitne marže za korisnike ove kreditne linije.

Javni poziv je objavljen na općinskoj web stranici www.centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'') gdje se mogu dobiti sve neophodne informacije o načinu i kriterijima za apliciranje, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti