Jedinicama lokalne samouprave bit će omogućen pristup sredstvima ILDP-a

26.04.2017. 14:33 / Izvor: Akta.ba
Jedinicama lokalne samouprave bit će omogućen pristup sredstvima ILDP-a

Kroz ovaj projekt će lokalne samouprave moći dobiti pristup financijskim poticajnim sredstvima ILDP-a.

Jedinice lokalne samouprave u BiH, koje žele sudjelovati u otvorenom i konkurentnom procesu odabira partnerskih jedinica lokalne samouprave (JLS) za Projekt integriranog lokalnog razvoja (ILDP), mogu se prijaviti za implementaciju treće faze ovog projekta koja će trajati do 2021., navodi se u pozivu koji je raspisao UNDP. 

Cilj projekta je afirmacija i konsolidacija stečenih znanja i sustava u upravljanju razvojem, od lokalnog, preko županijskog do entitetskog nivoa.

Projekt namjerava raditi sa približno 30 jedinica lokane uprave,10 županija/kantona i relevantnim entitetskim partnerima te Brčko distriktom na uspostavi održivog i koherentnog sustava za upravljanje lokalnim razvojem, uz osiguranje poticajnih financijskih mehanizama za financiranje lokalnih i kantonalnih strateških prioriteta.

Kroz ovaj projekt će lokalne samouprave moći dobiti pristup financijskim poticajnim sredstvima ILDP-a, u ovisnosti od uspješnosti u provođenju planskih strateških dokumenata i predviđenih procesa za upravljanje strategijom i lokalnim razvojem.

Između ostalog moći će dobiti i tehničku podršku za proces strateškog planiranja, koja će rezultirati lokalnom razvojnom strategijom i izgrađenim kapacitetima za provođenje procesa planiranja razvoja.

U pozivu se navodi da će na ovaj način lokalne samouprave unaprijediti svoj rad, postati efikasnije i efektivnije u pružanju javnih usluga građanina te doprinijeti boljim razvojnim rezultatima, istovremeno izgrađujući svoje kapacitete za pristup EU i ostalim raspoloživim donatorskim fondovima.

''Kroz ovaj poziv ILDP će odabrati 10 partnerskih JLS u BiH kojima će se pružiti tehnička podrška za izradu lokalnih integriranih razvojnih strategija i uvođenje sustavnih procesa za upravljanje lokalnim razvojem'', navode iz UNDP-a. 

Sve prijave za sudjelovanje trebaju biti dostavljene najkasnije do 22.svibnja/maja 2017. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti