KING ICT Microsoft Partner godine za Bosnu i Hercegovinu u 2017. godini

01.06.2017. 14:35 / Izvor: Akta.ba
KING ICT Microsoft Partner godine za Bosnu i Hercegovinu u 2017. godini

KING ICT je danas ponosno objavio da su prepoznati kao Microsoft partner godine za BIH u 2017. godini. 2017.

KING ICT je danas ponosno objavio da su prepoznati kao Microsoft partner godine za BIH u 2017. godini. 2017. godine

Kompanija je izabrana u konkurenciji Microsoft partnera koji isporučuju vodeća rješenja za korisnike, zasnovana na Microsoft tehnologiji.

Microsoft svake godine dodjeljuje partnerska priznanja u raznim kategorijama na globalnoj i državnoj razini, a ove godine u odabiru je sudjelovalo više od 2.800 učesnika iz 115 zemalja svijeta.

Istaknuvši kako je KING ICT priznanjem u kategoriji za Microsoft Partnera godine na državnom nivou prepoznat kao kompanija koja pruža izvanredno znanje i usluge u primjeni Microsoftovih rješenja, direktor KING ICT-a, Adis Pobrić je izjavio da je KING ICT je započeo sa strategijom da korisnicima pomažemo u kreiranju specifičnih rješenja za njihove poslovne probleme, koristeći Microsoft tehnologije.

"Zahvalni smo Microsoftu što je prepoznao naš trud i stalno ulaganje u razvoj znanja i kompetencija, a ovo priznanje to i dokazuje", istakao je Pobrić.

"Čast nam je da je KING ICT prepoznat kao Microsoft partner godine u BiH", rekao je Ron Hadlston, korporativni potpredsjednik, One Commercial Partner, dodajući da se KING ICT pokazao kao stručan i inovativan partner u kreiranju poslovnih rješenja na Microsoft platformi.

Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH naveo je kako ova nagrada dodatno potvrđuje uspješnost višegodišnje saradnje kompanije KING ICT i Microsoftovog tima u BiH te inovativnih rješenja koja KING ICT pruža svojim korisnicima.

"Biti Microsoft Partner godine u BiH, u konkurenciji među više od 350 Microsoft bh partnerskih kompanija, predstavlja veliko priznanje. Cloud, mobilnost i Big Data su postali osnova za povećanje produktivnosti i učinkovitosti ne samo za komercijalni nego i javni sektor. Ovogodišnje priznanje KING ICT-u samo je dodatna potvrda dugogodišnjem i uspješnom ulaganju u razvoj kompetencija i znanja, s posebnim fokusom na cloud i mobilnost, kao i primjeni tih znanja kod krajnjih korisnika. Čestitam još jednom i radujem se saradnji u budućnosti, a pogotovo projektima usmjerenim na digitalnu transformaciju poslovnih procesa korisnika u BiH", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsofta Bosna i Hercegovina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti