Kompanija Alma Ras proslavila 19. godina uspješnog poslovanja

15.03.2017. 09:17 / Izvor: Akta.ba

Danas, ova kompanija raspolaže sa pet proizvodnih pogona, trinaest maloprodajnih objekata, tri outleta, te tri franšizna partnera sa preko 1000 uposlenih.

U subotu, 11. marta,  u hotelu Hills, kompanija Alma Ras zajedno sa svojim uposlenicima i mnogobrojnim gostima proslavila je 19. godina uspješnog poslovanja. Svima koji prate rad ove kompanije, opšte je poznata briga o zadovoljstvu radnika, te je ova proslava ujedno bila i povod da se uposlenicima koji su dio tima ove kompanije 10 godina i onima koji su dali  poseban doprinos uruče prigodni pokloni.

Vlasnici i osnivači ove kompanije Đemal Memagić, direktorica Almasa Memagić i izvršni direktor Rasim Memagić iskoristili su ovu priliku da se zahvale uposlenicima i mnogobrojnim zvanicama, sa porukom da će i dalje širiti proizvodne kapacitete i maloprodajne objekte kroz timski rad i dodatno usavršavanje.

Priča o ovoj kompaniji nam je već svima dobro poznata. Svoje prve korake započela je 1998. godine od male porodične radionice u Olovu, pa do brend lidera. Tome u prilog ide i nedavno istraživanje koje je obavila agencija GfK BiH, na nacionalno reprezentativnom uzorku, što je ovoj kompaniji opravdala očekivanja da je najprepoznatljiviji brend u segmentu finog rublja i spavaćeg programa u BiH.

Ono što ovu kompaniju izdvaja od ostalih proizvođača to je da Alma Ras nudi širok asortiman namijenjen i dostupan cijeloj porodici u odličnom omjeru kvalitete i cijene. Linije iz kolekcija  koje izlaze dva puta godišnje i koje prate svjetske trendove, kupci mogu pronaći isključivo u Alma Ras i Manners maloprodajnim buticima širom BiH, dok liniju AR Family mogu pronaći u svim većim i bolje opremljenim hipermarketima.

Samo u 2016. godini zaposleno je 227 radnika, a početkom ove godine, u pogonu u Visokom je izgrađen i novi objekat zahvaljujući kojem je dodatno zaposlen 31 radnik.

Danas, ova kompanija raspolaže sa pet proizvodnih pogona, trinaest maloprodajnih objekata, tri outleta, te tri franšizna partnera sa preko 1000 uposlenih.

Ovaj uspješni bh. brend iz godine u godinu bilježi značajne rezultate što potkrepljuje činjenica da konstantno otvara nove pogone, nove poslovnice, zapošljava veći broj radnika i time doprinosi ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti