Milićević: Aranžman sa MMF-om kao podrška reformskim procesima

17.04.2017. 09:03 / Izvor: Oslobođenje
Milićević: Aranžman sa MMF-om kao podrška reformskim procesima

Federalni ministar finansija Jelka Milićević izjavila je da bi aranžman sa MMF-om trebalo da bude podrška svim reformskim procesima.

Federalni ministar finansija Jelka Milićević izjavila je da bi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ trebalo da bude podrška svim reformskim procesima i provođenju obaveza iz Reformske agende.

"Želim vjerovati da i dalje imamo aranžman sa MMF-om i da je trenutno u pitanju samo odgođena isplata tranše zbog neispunjenih obaveza iz pisma namjere", rekla je Milićevićeva za sarajevsko "Oslobođenje".

Ona je navela da bi prekidanje aranžmana stvorilo probleme u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama, a to bi usporilo važne projekte za koje nema novca u budžetu.

Prema njenim riječima, ako se ne stvore pretpostavke za inostrano zaduženje, obratiće se domaćim finansijskim institucijama, odnosno bankama, osiguravajućim društvima, pa i fondovima za finansijske aranžmane.

"Kada se sagleda sadašnje finansijsko stanje i stabilnost bankarskog sektora, budžet FBiH i njegovo izvršenje neće biti upitni. Očekujemo sredstva i od drugih izvora, kao što je klirinški dug, odnosno dio sredstava iz ovog duga iskoristićemo za očuvanje stabilnosti budžeta", istakla je ona.

Govoreći o uvođenju "plavog dizela", Milićevićeva kaže da da je on veoma važan za poljoprivrednike, te da u FBiH misle da je to rješiv problem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti