Na Mašinskom fakultetu održana radionica o primjeni plinova za zavarivanje

07.12.2015. 11:10 / Izvor: Akta.ba

Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu održana je radionica pod nazivom "Primjena plinova za zavarivanje i srodne tehnike ,Doprinos poboljšanju kvaliteta i primjene tehničkih standarda u metalo-prerađivačkom sektoru“ na kojoj su učestvovali stručnjaci iz ove oblasti, profesori sa ovog fakulteta k ao i članovi Društva za zavarivanje BiH.

Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu održana je radionica pod nazivom "Primjena plinova za zavarivanje i srodne tehnike – Doprinos poboljšanju kvaliteta i primjene tehničkih standarda u metalo-prerađivačkom sektoru" na kojoj su učestvovali stručnjaci iz ove oblasti,  profesori sa ovog fakulteta kao i članovi Društva za zavarivanje BiH.

Ovo je jedna u nizu edukacijskih radionica koje su produkt višegodišnje suradnje kompanije Messer BH Gas d.o.o. i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, koji se realizira u okviru develoPPP.de – Programa podržanog od njemačkog Saveznog ministrastva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ),  i uz prodršku Mašinskog fakulteta u Sarajevu i Društva za zavarivanje Bosne i Hercegovine (DZBiH.)

Ova radionica zasnovana je na informaciji za industrijske proizvođače koji se to plinovi mogu koristiti za zavarivanje i kakve su tehnike danas dostupne na tržištu a pomažu poboljšanju kvaliteta proizvoda a istovremeno podižu standarde u metalo-prerađivačkom sektoru.

Predavači su bili: prof. dr.Ismar Hajro, Mašinski fakultet Sarajevo / Predsjednik DZBiH (moderator); Edvard Bjelajac, Messer Slovenija i Asim Čampara, Messer Tehnoplin Sarajevo.

Učešće u radu ove tematske radionice sa teorijskom i praktičnom prezentacijom uzeli su stručnjaci iz oblasti zavarivanja, predstavnici firmi koje rade u metalo-prerađivačkom sektoru, industrijski proizvođači i profesori iz te oblasti sa Mašinskog fakulteta.. Tematizirani su najčešći problemi kod zavarivanja i data moguća rješenja jer to direktno utječe na kvalitet i prodaju proizvoda.

Učesnici su istakli svoje zadovoljstvo prikazanim tehnikama u korištenju plinova za zavarivanje koje nude širok spektar pogodnosti u razvijanju proizvodnih procesa.

Ova inforadionica namijenjena je svim privrednicima koji su zainteresirani da unaprijede svoju proizvodnju, da poboljšaju rentabilnost, da idu u korak sa evropskim i svjetskim trendovima u metalo-prerađivačkoj industriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti