Najpovoljniji krediti za privrednike u Kantonu Sarajevo

09.12.2016. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Najpovoljniji krediti za privrednike u Kantonu Sarajevo

SERDA u saradnji sa KS i Union Bankom u okviru projekta Kreditno–garantni fond pruža najpovoljniju finansijsku podršku subjektima male privrede.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji sa Kantonom Sarajevo i Union Bankom d.d. u okviru projekta Kreditno–garantni fond pruža najpovoljniju finansijsku podršku subjektima male privrede koja su registrovana na području Kantona Sarajevo.

Korisnik kreditnih sredstava može biti registrirano preduzeće, obrtnik i startup biznis sa područja Kantona Sarajevo, koji je u skladu sa članovima 3. i 5. Zakona o poticaju razvoja male privrede Kantona Sarajevo (“Službene novine KS”, br. 29/15), samostalan u poslovanju, koji zapošljava prosječno godišnje manje od 250 lica i ostvaruje godišnji prihod manji od 97,5 miliona KM i/ili čiji je bilans stanja manji od 84 miliona KM) i registriran poljoprivredni proizvođač sa područja Kantona Sarajevo.

Pravo učešća nemaju privredni subjekti koji obavljaju sljedeće djelatnosti: ugostiteljstvo bez vlastite proizvodnje, igre na sreću, kao i djelatnosti koje nisu u skladu sa misijom i vizijom SERDA-e.

Visina kreditnih sredstava je od 5.000 KM do 200.000 KM, sa rokom otplate kreditnih sredstava do 12 mjeseci za obrtna sredstva, do 36 mjeseci za trajna obrtna sredstva I  do 60 mjeseci za nabavku stalnih sredstava.

Grace period je do 12 mjeseci za dugoročne plasmane.

KAMATNA STOPA:

3,50% godišnja fiksna za kredite obezbijeđene kvalitetnim ili prvoklasnim kolateralom EKS 3,71%* koja uz subvenciju iznosi 0,5% 6,00% godišnja fiksna za kredite obezbijeđene drugim kolateralom/ima EKS 6,22%* koja uz subvenciju iznosi 3,0%

* Efektivna kamatna stopa (EKS) je kamatna stopa koja odražava sve troškove kredita i ista je izračunata za iznos od 5.000,00 KM i maksimalnim rokom otplate kredita uz pripadajuću kamatnu stopu.

Rok za podnošenje aplikacije je 21.12.2016. godine, a detaljnije informacije možete dobiti na kgf@serda.ba  

Detaljnije o Pozivu subjektima male privrede sa područja Kantona Sarajevo za apliciranje na najpovoljnija kreditna sredstva pročitajte OVDJE.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti