Nastavak uspješne saradnje SOS Dječijih sela i Centra za socijalni rad KS

31.12.2016. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Nastavak uspješne saradnje SOS Dječijih sela i Centra za socijalni rad KS

Obostrana je želja proširiti saradnju na različite oblike brige o djeci s akcentom na smještaj djece.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH Amir Omanović i Adnan Podžo, direktor Javne ustanove "Kantonalni centar za socijalni rad Kantona Sarajevo" potpisali su Protokol o saradnji, čime se želi unaprijediti već uspješna saradnja. Protokol o saradnji je osnov za kreiranje plana zajedničkih aktivnosti koje će se realizirati u budućnosti.

Obostrana je želja proširiti saradnju na različite oblike brige o djeci, s akcentom na smještaj djece koji pretpostavlja korištenje svih raspoloživih kapaciteta SOS Dječijih sela BiH.

Aktivnosti iz protokola će omogućiti da se principi na kojima počiva rad SOS Dječijih sela BiH, a to je najbolji interes djece bez roditeljskog staranja radi osiguranja holističkog, fizičkog, psihološkog, moralnog i duhovnog integriteta djeteta i promovisanja njegovog dostojanstva, usvoje i u nama partnerskim institucijama.

Saradnja potpisnica Protokola će se odvijati kroz različite oblike, a posebno kroz realizaciju zajedničkih projekata, izradu zajedničkih individualnih planova za zaštitu djece, izvještavanje o razvoju i napredovanju djeteta, održavanju zajedničkih sastanaka predstavnika potpisnica Protokola i zajedničko zagovaranje aktivnosti od interesa za unapređenje kvaliteta zaštite djece bez roditeljskog staranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti