Novo u Alibegu: Ultrazvučna zaštita od ptica na sarajevskom aerodromu

02.12.2015. 10:50 / Izvor: Akta.ba
Novo u Alibegu: Ultrazvučna zaštita od ptica na sarajevskom aerodromu
OTVORI GALERIJU

U posljednjih nekoliko mjeseci firma Alibeg d.o.o. iz Sarajeva, jedina firma u regionu koja nudi profesionalno rješenje problema sa pticama u industrijskim zonama, hangarima, halama, imala je više značajnijih projekata.

U posljednjih nekoliko mjeseci firma Alibeg d.o.o. iz Sarajeva, jedina firma u regionu koja nudi profesionalno rješenje problema sa pticama u industrijskim zonama, hangarima, halama, imala je više značajnijih projekata. Ipak, jedan od značajnijih jeste zaštita Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te su svojoj velikoj listi urađenih projekata dodali još jedno zvučno ime.

"Po ugledu na svjetske aerodrome te na osnovu istraživanja mogućih rizika koje ptice mogu da prouzrokuju u avio saobraćaju, naš aerodrom je uradio prvi u nizu od projekata instalacije ultrazvučne zaštite renomirane firme BIRD-X iz Čikaga koja je za dati problem definitivno broj jedan u svijetu", kažu iz Alibega za portal Akta.ba ističući da su jedini zastupnik ovog svjetskog brenda na našim prostorima .

Naime firma Alibeg d.o.o. iz Sarajeva, na čelu sa direktorom Adisom Alihodžićem, bilježi uspjeh za uspjehom. Nakon Šoping centra OTOKA , fabrike papira Natron Hayat Maglaj, gradske Vijećnice Sarajevo, Junuzović-kopexa, te preko 800 privatnih kuća i drugih objekata svojoj listi refenci dodali su i sarajevski Međunarodni aerodrom.

Inače, Alibeg d.o.o. Sarajevo u predhodne četiri godine dobio je povjerenje velikog broja renomiranih firmi u Bosni i Hercegovini i šire koji su riješili probleme prouzrokovane pticama.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti