Objavljen poziv: Za sufinansiranje razvoja turizma 2,7 miliona KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen poziv: Za sufinansiranje razvoja turizma 2,7 miliona KM

12.08.2017. 10:35 / Izvor:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je javni poziv za prikupljanje i odabir korisnika sredstava "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH" za 2017. godinu, saznaje Akta.ba.

Poziv je podijeljen na pet programa u okviru kojih će biti dodijeljeno ukupno 2,7 miliona KM.

1. Sufinansiranje Programa razvoja sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma u cilju unapređenja turističke ponude, te privlačenja kako domaćih tako i stranih turista, u ukupnom iznosu od 400.000 KM.

2. Sufinansiranje Programa podrške unapređenju izrade i plasmana turističkih suvenira u svrhu jačanja turističke ponude, u ukupnom iznosu od 165.000 KM.

3. Sufinansiranje Programa podrške putničkim agencijama koje rade na dovođenju turista u BiH - INCOMING i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 300.000 KM.

4. Sufinansiranje projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone u iznosu od 1.100.000 KM.

5. Sufinansiranje stručnog usavršavanja zaposlenog osoblja turističko- ugostiteljskog sektora u Federaciji BiH u iznosu od 200.000 KM.

Svrha programa je poboljšanje kvaliteta turističke ponude na području Federacije BiH s ciljem novog i unapređenja postojećeg turističkog proizvoda u sportsko-rekreativnom i avanturističkom turizmu, uz korištenje postojećih resursa, a što će u konačnici za posljedicu imati povećanje konkurentnosti.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15.9.2017. godine

Kako se navodi u pozivu, korisnici sredstava su pravna i fizička lica registrirana za turističku i ugostiteljsku djelatnost, te udruženja koja se u skladu sa svojim statutom bave turizmom i imaju zaposlene.

Podsjetimo, poziv je objavljen nakon što je Vlada FBiH u julu donijela odluku o budžetskim transferima vrijednim 2.700.000 KM, a namijenjenih sufinansiranju razvoja turizma.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti