Od 1. aprila skuplji gas u Federaciji BiH

23.03.2017. 17:04 / Izvor: Akta.ba
Od 1. aprila skuplji gas u Federaciji BiH

Raspodjela sredstava odnosi se na trinaest odabranih projekata u visini od po 50.000 maraka.

Vlada Federacije BiH u četvrtak je na sjednici u Mostaru donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava Proračuna FBiH za 2017. godinu za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Raspodjela sredstava odnosi se na trinaest odabranih projekata u visini od po 50.000 maraka, a još 50.000 maraka odnosi se na udruživanje sa sredstvima županijskih razina vlasti na poticanju niskokarbonskog razvoja kroz povećanje energijske efikasnosti i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene.

Ove aktivnosti će biti realizirane u sklopu GIZ projekta "Promocija obnovljivih izvora energije", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Na sjednici, Vlada je Odlukom dala suglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog plina za distribucijska gospodarska društva na području Federacije BiH.

Počevši od 1. 4. 2017. godine, cijena iznosi 520 KM/1.000 Sm3, odnosno 0,52 KM/Sm3.

U priopćenju se navodi kako u tu cijenu nije uračunat porez na dodanu vrijednost.

Federalna vlada zadužila je na sjednici Federalni zavod za programiranje razvoja da dopuni Izvješće o radu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

Dopunjeno Izvješće premijer Federacije Bosne i Hercegovine uputit će Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti