Opravdano povjerenje: Gramat prije roka završava radove u TE Tuzla

29.08.2017. 12:00 / Izvor: Akta.ba

Ukupna ugovorena vrijednost posla sa uključenom PDV-om je 578.286,77 KM. Ugovor je sklopljen sa Elektroprivredom BiH nakon pobjede na tenderu.

Gramat iz Gračanice prije roka završava pripremne radove na izgradnji odlagališta šljake i pepela "Jezero" za Termoelektranu Tuzla, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Ukupna ugovorena vrijednost posla sa uključenim PDV-om je 578.286,77 KM. Ugovor je sklopljen sa Elektroprivredom BiH nakon pobjede na tenderu.

"Rok za izvršenje radova bio je četiri mjeseca, međutim mi smo posao završili u roku od dva mjeseca", kazali su u Gramatu, napominjući kako su u Termoelektrani više nego zadovoljni kvalitetom i brzinom radova koji su izvedeni (izrada brane duge 400m i široke 50m, te nasip od šljake i tampona od 8m).

Napominju kako su se radovi izvodili jako brzo, a u prilog tome je išlo i vrijeme koje je poslužilo naročito prilikom izvođenja zemljanih i betonskih radova.

"Na izvođenju radova angažovali smo 35 stručnih ljudi, dok je od mašina bilo angažovano sedam kamiona - četveroosovinaca, dva buldožera, utovarivač, dva valjka, dva bagera rovokopača od kojih je jedan kupljen neposredno pred zaključivanje ovog ugovora. Trenutno nam je ovaj projekat prioritet te nastojimo da sve radove završimo do kraja mjeseca", kažu u Gramatu.

Ova kompanija uspješno radi i pripremne i betonske radove za firme Motorex d.o.o i HST CNC Technik d.o.o, te privodi kraju tri projekta za Općinu Gračanica (izvođenje radova na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacije u naselju Nurkići, MZ Gračanica te izgradnja pristupnog puta u Prijekom Brdu MZ Gračanica).

"Polovinom ove godine okončali smo radove na do sad najvećem projektu na kojem smo radili za firmu Sisecam Soda Lukavac. Radi se o projektu 'Izgradnje nove taložnice Bijelo More' vrijednom 1.375.635,62 KM", istaknuli su iz Gramata, napominjući  kako su nedavno dobili i licencu za izvođenje radova na hidrograđevinskim objektima od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te ovlaštenje za obavljanje stručno-tehničkih poslova iz nadležnosti agencija za vode – Tekuće i pojačano održavanje zaštitnih vodnih objekata, provođenje mjera aktivne odbrane od poplava, radovi čišćenja vodotoka te održavanjejavnog vodnog dobra na poplavnom području "Odžačka Posavina" i "Srednja Posavina" koje izdaje Agencija za vodno područje rijeke Save.

E. Ko.

Ispod pogledajte i video koji je nastao tokom izvođenja radova na izgradnji odlagališta šljake i pepela "Jezero" za Termoelektranu Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti