Opština Sokolac nastavlja postinvesticionu podršku svojim privrednicima

12.07.2017. 16:18 / Izvor: Akta.ba
Opština Sokolac nastavlja postinvesticionu podršku svojim privrednicima

Podrška preduzetnicima nakon inicijalnog ulaganja ključna je komponenta promocije investicija.

U cilju nastavka podrške sokolačkim privrednicima predstavnici Opštine Sokolac i Grupacije Svjetske banke posjetili su danas još dvije kompanije aktivne na teritoriji opštine Sokolac i time nastavili aktivnosti u sklopu Programa postinvesticione podrške u okviru Saradničke mreža.

Tokom ovih susreta, predstavnici kompanija "SBS-Promet" d.o.o. i "NN" d.o.o. razgovarali su sa opštinskim službenicima o eventualnim problemima sa kojim se susreću u svom poslovanju, planiranim novim investicijama te načinu na koji opštinske službe mogu konkretno pomoći realizaciju njihovih razvojnih planova, ali i održanju trenutnih investicija.

Podrška preduzetnicima nakon inicijalnog ulaganja ključna je komponenta promocije investicija i jedan od načina kapitalizacije nastojanja svih nivoa vlasti da privuku nove, a postojeće investicije učini održivim. Program postinvesticione podrške ima za cilj produbiti komunikaciju između investitora i nadležnih opštinskih službi radi ostvarivanja rasta i razvoja ovih kompanija. Stoga je od ključnog značaja da svi nivoi vlasti, a posebno lokalna zajednica podrže dolazak investitora i realizaciju investicija, jer samo uspješne investicije mogu podići nivo zaposlenosti, a time i ukupan privredni potencijal te lokalne zajednice.

Grupacija Svjetske banke u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u okviru projekata privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH "LIFE", pruža tehničku pomoć Saradničkoj mreži i Programu postinvesticione podrške u opštini Sokolac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti